https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Както добре знаем, животът в кралския двор е доста по-различен отколкото при всички останали семейства и известни личности. Кралските особи не живеят точно така, както живеем ние. При тях протоколът и етикетът са строги, правилата са неизменни и формалностите са задължителни.

А социалният антрополог Кейт Фокс, който е автор на книгата „Да си отгледаш англичанин“, е направил наистина очарователни разкрития за лексиката, която членовете на кралското семейство наистина мразят. Явно тези хора наистина са коренно различни от останалите и това не се свежда само до традиции, история, навици, материални и фискални неща.

Една от думите, които за нищо на света не трябва да изричаме пред член от кралското семейство, е „извинете“. Ако например не сме чули и искаме нещо да ни се повтори, е добре да използваме „Съжалявам, какво?“. Думата „извинете“ и сходната й „прошка” са забранени да се използват от кралските особи на Великобритания.

Другата дума е „тоалетна“. Тя е от френски произход и изобщо не се приема добре на Острова. Така че, ако някога се разхождате по огромните коридори в Бъкингамския дворец и отчаяно се нуждаете от посещение на тайното място, то попитайте най-близкия лакей, където е „LOO”.

И още нещо много интересно – думата „парфюм“. По принцип като цяло е сложно да направим комплимент на някого за това как мирише, а когато става въпрос за член на кралското семейство нещата още повече се променят. Те не носят парфюм. Те носят аромат. За съжаление обаче, едва ли някой може да отрече, че изразът „Харесвам вашия аромат” винаги ще звучи зловещо.

Вижте още:
Адел и Ед Шийрън отсвириха Чарлз III, Спайс гърлс ще спасяват положениетоБританските изпълнители Ед Шийрън и Адел категорично отказаха да вземат участие на коронацията на Ча…Mar 8 2023skafeto.com

Обрат: Поканиха принц Хари и Меган на коронацията на Чарлз IIIПринц Хари и съпругата му Меган са поканени на коронацията на крал Чарлз Трети, съобщи АФП, позовава…Mar 5 2023skafeto.com