Кристофф

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

През 2020 година ще има криза, която вероятно ще е пандемия. Ще има бедствие, спад, който се случва в Европа и ще продължи до 2022 година. Това заявява в началото 2016 година астрологът с български произход и живеещ в Уругвай Борис Христов (Кристофф). Прогнозата си прави пред електронен портал на Монтевидео, а интервюто, в което отговаря на 40 въпроса за бъдещето, и до днес може да бъде открито в интернет, пише „България днес“.

Кристофф по това време е на 90 години и от 85 живее в Уругвай. С предишни свои прогнози той си спечелва слава в цяла Латинска Америка. Въпреки че са минали десетилетия, откакто семейството му емигрира, испаноезичните медии го представят като български или българо-уругвайски астролог. Макар че по света е награждаван многократно, има 12 книги, а в испаноезичния свят по негова идея 6 януари се отбелязва като Ден на астролога, у нас Кристофф е тотално неизвестен и единствено преди 15-ина година се завръща в родината, за да изнесе лекция.

Славата му започва, след като през 1979 година издава книгата си „Голямата катастрофа от 1983“. В нея предсказва СПИН, а ХИВ вирусът е изолиран от Люк Монтание и Робърт Гало именно през 1983/84 година. Първите случаи са открити две години след излизане на книгата.

В интервюто от 2016-а, в което прогнозира започването на нова пандемия през 2020-а, Борис Христов – Кристофф обявява, че тя ще е подобна на чумата, известна като Черната смърт от 1347 година. Базира се на графика на френския астролог Анри Гушон, показваща, че такива катаклизми се случват при сближаване на големите планети. Нещата описва в книгата си „Око към 2020“, за която разказва в интервюто. Обявява, че за момента няма да я публикува, защото хороскопът му показва това да не става преди 2018 или 2019 г. Точно 12 месеца след интервюто Борис Кристофф умира на 91 години от рак на простатата. След избухването на пандемията от COVID-19 много медии в испаноезичния свят се завръщат към прогнозите, които Кристофф прави през 2016 година.

Интервюто, в което Борис Кристофф предсказва пандемията, още може да се открие в Интернет

Всъщност истинското име на астролога е Христо Христов Наумов. Ражда се в Деня на независимостта на България – 22 септември 1925 г. Баща му е дърводелец, майка му, която произхожда от Македония, се грижи за къщната работа. Дядо му по бащина линия е свещеник, а този по майчина – лозар. Пет години след раждането на Христо родителите му решават да напуснат царството и емигрират в Уругвай. Плават с малка лодка до Барселона, после до Южна Америка. Там Христо израства, но след училището поема по път, различен от тези на близките, и записва архитектура. По-късно подхваща бизнес с недвижими имоти. Междувременно сменя името си на Борис Кристофф. Астрологията е негова страст и постепенно се превръща в основно занимание. От 1963 г. започва да участва в телевизионни програми, канят го в радиостанции, дава интервюта в пресата. Години наред отговаря за хороскопите на вестник „Ел Паис“. Успехът му се дължи на факта, че прогнозите му често се сбъдват и постепенно името му става известно не само в Уругвай, но и в цяла Латинска Америка и изобщо в испаноезичния свят. През 1969 година Борис Кристофф пише първата от 12-те си книги. Година по-късно уругвайското правителство започва да ползва услугите му, за да открива къде са скрити хора, похитени от левите екстремисти от Движението за национално освобождение, известни като Тупамарос (от името на инкския вожд Тупак Амару II, който води въстание срещу испанските колонизатори, но е осъден на смърт чрез разчекване, след като преди това гледа смъртта на другите членове от семейството си). През 1972 година Борис Кристофф и холандският парапсихолог Жерар Кроазе си сътрудничат, за да открият местоположението на десетките уругвайски играчи по ръгби, чийто самолет се разбива в Андите. На борда на самолета от уругвайските ВВС при полет 571 са 5-членен екипаж и 40 ръгбисти. 12 загиват при самата катастрофа, 5 по-късно от рани и от измръзване. Други 8 в лавина, още четирима от рани и глад. Останалите 16 стават човекоядци, за да оцелеят. Накрая двама от тях тръгват пеша през Андите. След 10-дневен преход, преди Кристофф и Кроазе да установят местоположението на катастрофата, те се натъкват на чилийски фермер. Последните 14 са спасени с хеликоптери. По-късно с българския астролог се консултира бившият аржентински президент Хуан Доминго Перон, когато решава да се завърне от изгнание, за да управлява отново.

Сред нещата, за които Борис Кристофф прави много точна прогноза, е, че папа Йоан Павел I ще бъде за много кратко време време глава на Римокатолическата църква. „Луната не дава добър индекс за папа… поличбите не са добри, той ще има много кратък понтификат“, пише Борис Кристофф през август 1978 година в уругвайски вестник. Йоан Павел I е избран за папа на 26 август, но след само 33 дни умира при мистериозни обстоятелства.

Зъбите на Суарес „изяждат“ прогноза

Най-известният неуспех с прогноза на Борис Кристофф във втората му родина Уругвай е, че страната ще стане световен шампион по футбол през 2014-а, когато домакин е Бразилия. Прогнозата му предизвиква истински фурор, когато „урусите“ излизат заедно с Коста Рика от предварителната група, в която са традиционните сили Италия и Англия. След това обаче отборът е спрян на „Маракана“ от Колумбия. Борис Кристофф обяснява неуспеха си с издънката, която прави намиращият се в страхотна форма Луис Суарес.

В мача с Италия звездата на Уругвай и Ливърпул впива зъби в рамото на Джорджо Киелини и два дни преди срещата с Колумбия е наказан. Същата година астрологът прави и друга прогноза, която не се сбъдва, а именно, че в Уругвай през 2017 г. ще има преврат.