купуваме дрехи

Всички обичаме да си купуваме дрехи, не само защото гардеробът ни трябва да се обновява, но и защото самият акт на купуване ни кара да се чувстваме добре, да развихрим въображението си и да се отпуснем. Разбира се, всеки от нас има желанието да получи добро качество на разумна цена, затова и днес и представяме кои 5 държави са истински рай за пазаруване на дрехи.

Шопинг туризмът става все по-популярен, пишат от pochivka.blitz.bg. Дамите, и не само дамите, отделят няколко дни, за да отидат да пазаруват в друг град, специално да ходят на шопинг обиколки и да обикалят магазини. Не знаем кои е повече – фенове на гастрономическия туризъм или на пазаруването? Въпреки че не пречи да бъде едновременно и едното, и другото. Но ако разбирам гастрономиката, то в пазаруването съм, честно казано – любител, пише блогърката Настася Мокич. Рядко нося повече от 3-4 неща от други страни. Затова събрах материал за тази статия, разговаряйки с истински модни гурута – стилисти Светлана и Надежда, които пътуват много и се занимават с мода професионално.

Южна Корея
За да привлека вниманието, ще започна от небанален ракурс. Хората в Корея са фанатици на пазаруването. Те са изградили големи молове, в които можете да ходите с дни, да избирате виртуални изображения и да пиете корейски напитки, които са уникални на вкус. В Сеул трябва да обърнете внимание на дрехи от азиатски дизайнери и артикули от корейски производства. В Корея те са чувствителни към собственото си производство и се опитват да го развиват. Ярки, понякога киселинни цветове, авангардни модели, любов към огромните размери: корейските дрехи са подходящи за тези, които предпочитат младежки и екстравагантен стил. Но не си струва да харчите време и пари за световни марки в Корея – тук те са многократно по-скъпи, отколкото в Европа.

Китай
Отмина времето, когато „китайцско“ беше обида за стоката. Производството на много големи марки дрехи и технологии се намира в Китай и пазаруването тук е изгодно. Моля, обърнете внимание, че варирането в цената и качеството е голямо. Има много евтини неща, от кривите шевове на които стърчат нишки. И има по-скъпи, качествени и в същото време по-евтини, отколкото в други страни. В Китай има много градове, подходящи за пазаруване. Но ако отделим един, нека е Хонконг.

Италия
Италия е изкушаваща от всички страни: Средиземно и Адриатическо море, неаполитанска пица с хрупкава коричка, вина от стария свят, Венеция, Флоренция, музеи, архитектура и висша мода! Ако погледнете Prada, Dolce & Gabbana и Versace и други марки, които галят ушите, тогава трябва да летите до Милано. Италия е винаги един месец преди модния сезон! Разбира се, оригиналите на луксозното облекло ще бъдат скъпи. В търговските обекти могат да се намерят по-евтино, а в магазините – марките са по-прости. Но е толкова хубаво да купувате дрехи, обувки и аксесоари от известна марка от най-новата колекция. Освен това ще бъдете 100% сигурни в автентичността на марката.

Испания
Страната на любовта – Испания ( в моя статия пиша: „Влюби се в живота по испански“) е не по-малко привлекателна от съседката си. Но испанското пазаруване е по-демократично. За феновете на Zara, Massimo Dutti, Bershka, Pull and Bear – перфектно. Добро качество, нови колекции, търговски обекти с много ниски цени и въздухът на Мадрид, наситен с креативност. Обърнете внимание на бельото и испанските жени на възраст в модните квартали – как те знаят как да се представят, как знаят как да носят годините си! Имайте предвид, че в сиестата, от 13 до 16, магазините и много кафенета са затворени.

Обединени арабски емирства
Дубай е известен с огромните си молове, той е безмитна зона. Но цените на добрите дрехи и добре познатите марки не са ниски. Но през периода на зимните отстъпки през януари и февруари, можете да се обличате във всички модни марки с 50-70% отстъпка. Облекло, обувки, аксесоари, козметика. Бонус е дружелюбният Персийски залив, не толкова прегрял, колкото въздухът през лятото, и вкусната кухня в Близкия Изток.

Вижте още:Никога не правете това, ако пътувате в тези държавиВсеки от нас има мечти, свързани с посещението на различни държави. Когато обаче отиваме в друга стр…Nov 6 2019skafeto.com


loading...