кърпи миришат на влага

И при най-опитните домакини се случва този неприятен проблем – кухненските кърпи и хавлиите започват да миришат отчетливо на мухъл и влага. И каквото да сторите след това, колкото и да ги перете, дори с омекотител – нищо не помага да се отървете от неприятното усещане. Спокойно, в такива моменти като че ли наистина най-добре действат подръчните средства. Ще ви издадем един трик, с който ще решите проблема хем бързо, хем и лесно. Ще ви трябват чаена лъжичка натурален оцет, чаена лъжичка сода, а също и омекотител за дрехи.

Ето и какво трябва да направите (методът не е подходящ за цветни кърпи). Първо поставете кухненските кърпи в пералнята, прибавете и содата и изперете на висока температура.Мама ме светна, че за различните видове тигани си има различен начин за премахване на нагара, ето как ще се справите лесноТиганът е един от най-често използваните кухненски съдове. А редовното му използване води да натрупв…Oct 13 2017skafeto.com

Внимавайте – не изваждайте кърпите след това първо пране.

Изсипете в барабана на пералнята оцета и омекотителя за дрехи. Отново използвайте същия режим и пуснете кърпите да се изперат и втори път. След като приключи и вторият цикъл идва време за сушене. Ако имате към пералнята и сушилня – използвайте я. Можете да изсушите хавлиите и на чист въздух, но не ги слагайте на вътрешен простор, например в банята.

След изсушаването на изпраните кърпи трябва да станат много меки. Ако все пак третираните кърпи продължават да миришат на влага и на мухъл, то повторете цялата процедура още веднъж. И един съвет за пералнята. Не забравяйте, че тя също има нужда от почистване.

Според експертите е добре да изливате в нея 200 грама лимонена киселина два пъти годишно, при нормална програма за пране на 90 градуса. Така ще дадете по-дълъг живот на бялата си техника.Мъчих се като грешен дявол да си почистя ютията, но мама ми каза тези безценни трикове и вече нямам никакви проблемиПочистването на ютията е нещо задължително – в зависимост от модела трябва да се прави с различна пе…Oct 12 2017skafeto.com


loading...