кълновете от броколи

Броколите са сред зеленчуците, които много от нас не харесват особено. Дали защото не са толкова традиционни за нашата кухня или не, обикновено хората се противят на идеята за хапването им. Истината е обаче, че те са много полезни за нашето здраве и по-конкретно кълновете от броколи. Ето и на какво се дължи тяхната полезност за нашия организъм.

Кълнове от броколи помагат срещу стреса и онкологичните заболявания в ранен стадий, пишат от actualno.com. Това каза в интервю за bTV шеф Силвена Роу. Причината е, че те съдържат сулфорофан, която действа на клетъчно ниво. 100 г кълнове от броколи се равняват на 100 кг броколи. „Искам биологичната ми възраст да намалява. Веднъж в годината правя тестове и се оказва, че моята биологична възраст е 36 г.

Аз обаче правя много неща, за да го постигна. Био хакването е практика, която създава възможност да се самоусъвършенстваш от биологична и химична гледна точка“, допълни още тя. „Сократ е казал, че храната е истинското лекарство и трябва да ядем правилно. Ако ядем боклуци, ние ще сме като едно боклукчийско кошче. Ако ядем хубава храна, ще светим и ще имаме енергия“, категорична е Роу. Освен храната, сънят също е елемент на био хакването. Трябва да се спи около 8 часа. Важно е и да се спортува.

Броколите (Brassica oleracea var. italica) са подвид растение от семейство Кръстоцветни, чиято цветна глава се използва като зеленчук. Думата броколи произлиза от италиански (broccolo) и означава в множествено число „цъфтящи върхове на зелето“. Броколите обикновено се варят във вода или на пара, но могат да се консумират сурови и стават популярни като суров зеленчук сервиран в ордьоври.

Броколите се класифицират в групата на сорт Италика от вида Brassica oleracea. Броколите имат големи цветни глави, обикновено зелени на цвят, подредени като разклонени клони върху дебело стъбло, годно за консумация. Цветните глави са заобиколени от листа. Броколите приличат най-много на карфиол, но са различна група от същия вид. Те произхождат от култивирани зелеви листни култури в северното Средиземноморие около 6 век пр.н.е. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Кой би могъл да предположи? Този зеленчук е най-добрият естествен регулатор на теглото и кръвното наляганеНапоследък в България все по-често в магазините се продават сладки картофи, така наречените батати. …Aug 3 2019skafeto.comКардиолог посочи любим български зеленчук като „смъртоносен за здравето“Кардиологът Стивън Р. Гъндри от САЩ посочи като крайно вреден за нашето здраве зеленчук, който е люб…Sep 19 2019skafeto.com

loading...