късно вечер

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

На всеки от нас му се е случвало да иска да хапне нещо, дори и да е късно вечер. Обикновено потискаме това си желание, защото не е особено полезно, а и ако си легнем с пълен стомах често не успяваме да заспим.

Случвало ли ви се е да огладнеете късно вечер, докато гледате филм? Уверяваме ви, че не сте единствените, пишат от iwoman.bg. Може би много диетолози ще ви кажат, че това е вредно, но ние имаме добра новина за вас. Според последни проучвания има храни, които можете спокойно да конусмирате късно вечер. С тях няма да навредите на фигурата си и ще заситите глада си.

1. Банани
Това е един доста калоричен, но и много полезен плод, съдържащ множество витамини. Бананите съдържат калий и магнезий, които могат да ви помогнат при безсъние. Те стимулират производството на мелатонин. Ето защо, ако огладнеете късно вечер, хапнете един банан.

2. Крекери
Може би ще ви се стори странно, но има пълнозърнести крекери, които всъщност са доста нискокалорични. Можете спокойно да ги консумирате преди лягане, защото няма да ви навредят по никакъв начин.

3. Сирене
То съдържа много фибри, които ще ви държат сити до следващия ден. Препоръчваме ви да изберете нискомаслено и обезсолено, за да не се подуете и това да попречи на съня ви. Можете да го комбинирате с крекери, ако не обичате да ядете сирене просто така.

4. Извара
Този хранителен продукт има високо съдържание на казеинов протеин, който всъщност не се усвоява бързо от организма. Колкото и да е полезна изварата, не прекалявайте с количеството. Другото, което може да опитате, е сирене котидж.

5. Хумус
Можете да направите домашен хумус много бързо и лесно. Получава се страхотно предястие (а и вечерно хапване „на крак“) и няма да ви отнеме много време.

6. Зеленчуци
Голяма част от зеленчуците са нискокалорични и можете спокойно да ги консумирате вечер. Все пак залагайте на пръчици от целина или моркови, а не на марули или спанак, защото те съдържат много фибри и има вероятност стомахът ви да се подуе.

7. Яйца
Те са много нискокалорични и можете напълно спокойно да ги консумирате преди лягане. Също така, са богати на протеини, тоест ще ви заситят за дълго. Препоръчително е да са варени, а не пържени, за да елиминирате излишните мазнини.

8. Кисело мляко
То съдържа изключително малко количесво мазнини и захари. Ако не искате да хапвате само мляко, можете да го съчетаете с плодове или шепа сурови ядки. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Диетолозите категорични: Никога не яжте тези храниКогато диетолозите се обединят и всички са категорични за едно нещо, е добре да се вслушаме в съвета…Dec 19 2019skafeto.comДиетолог определи кои са най-вредните храни, които ще ядем на Нова годинаНова година вече чука на вратата и всеки от нас няма търпение да си хапне нещо вкусно и приятно. Ока…Dec 19 2019skafeto.com