танк

Победата на Червената армия във Втората световна война до голяма степен се дължи на танка Т34. Според мнозина експерти Т34 е превъзхождал безспорно немските танкове по почти всички показатели – въоръжение, скорост, проходимост, брониране.

Основното оръжие на бойната машина е 76-милиметрово оръдие, което е било способно да пробие бронята на абсолютно всеки един танк на Вермахта. Знаменитият модел е изключително добре познат и у нас и предизвиква носталгия и мили спомени в доста българи, които са служили като танкисти в редовете на Българската армия.

Наскоро пък точно такъв танк Т34 – модел 76 Смелый, бе намерен и изваден от река, в която е бил потънал по време на Втората световна война, съобщи РИА „Новости“.Този звяр няма аналог в света! Ето го съветският военно транспортен ЗИЛ-131 (ВИДЕО)За да върви на това чудовище път не му трябва. Просто врътваш ключа и потегляш. Дами и господа, пред…Mar 10 2017skafeto.com

Въпреки десетилетията, прекарани под водата, танкът е бил в добро техническо състояние. Според военните специалисти машината е потънала при опит да премине реката върху понтонен мост. В танка са открити много боеприпаси, които ще бъдат обезвредени.

Не са били открити човешки останки, така че най-вероятно екипажът се е бил спасил. Когато бъдат открити номерата на техническите възли и агрегати, с помощта на архивите, ще се установи кой точно е бил в танка. А вие вижте интересното видео по изваждането на бойната машина.Двама офицери от СС разговарят. – Как можем да разконспирираме Щирлиц, че е съветски агент – попитал единият офицер…

loading...