лична история

Предимството на споделянето на лична история се крие във факта, че когато чуем личния опит на някого ни е много по-лесно да си представим на практика последиците от определени действия или дейности. По тази причина винаги е хубаво да имаме представа от преживяванията на хората, ако искаме да опитаме нещо ново, за да можем да сме по-сигурни и спокойни за резултатите от него.

Запознайте се с историята на една млада дама, която разкрива как решението да спре алкохола се е отразило на фигурата й, предават от actualno.com. Тя се казва Аса Инглиш и е известна шведска фитнес блогърка, популярна в онлайн пространството като Jelly Devote. Към днешна дата русокосата красавица пленява с тяло с тонизирана мускулатура, но както разкрива самата Аса и снимките, които публикува, тя невинаги е изглеждала толкова перфектно.

„Преди години излизах и се напивах с приятели 3-4 пъти седмично, а днес не пия повече от чаша или две шампанско веднъж на една-две седмици“, пояснява Аса, като признава, че към момента, когато е приемала безразборно количество алкохол, килограмите й са стигнали до притеснителните 75. Решението й да откаже алкохола е от преди шест години, когато е на 21, пише fakti.bg. А причината да го направи и изцяло да промени хранителните си навици е снимка по бански, която й отваря очите за начина, по който изглежда.

Мнозина не си дават сметка, че алкохолът е доста калоричен. За справка 1 грам алкохол съдържа 7 калории, докато 1 грам протеин или въглехидрат – 4. Освен това калориите от алкохола са не само празни, тоест не носят никакви хранителни вещества необходими на тялото ви, но и блокират изгарянето на мазнините. Причината е, че можем да съхраняваме хранителни вещества като белтъчини, въглехидрати и мазнини в нашето тяло, но не можем да съхраняваме енергията от алкохола. Така че тялото се опитва да се очисти от него и то приоритетно. Всички други процеси, включително абсорбиране на хранителни вещества и изгаряне на мазнини, се прекъсват.

Аса разкрива, че след като е спряла алкохола е отслабнала драстично. „Разбрах, че нощният живот не е за мен. Чувствам се по-щастлива с маратонки в парка, отколкото на токчета в клуба. Предпочитам да пия протеин и смути, отколкото да разливам шампанско в нощно заведение и това си личи“, споделя Аса. В един момент обаче е отишла от едната в другата крайност и е тежала само 45 килограма. Обаче точно когато е на път да се сблъска с ужаса, наречен анорексия, тя открива фитнеса.

„Влюбих се в него от пръв досег“, категорична е красавицата. Днес шведката признава, че не знае колко точно тежи, защото отдавна е спряла да се мери. Просто е разбрала, че цифрите върху кантара въобще не са критерий за това дали изглежда добре, или не. „Важното е как се чувстваш, колко си жизнен, колко енергия имаш!“, категорична е дамата. Тя също така споделя, че трансформацията й е повлияна и от решението й изцяло да промени хранителния си режим. Спряла е преработените храни, отказала е бялата захар и залага на балансирано хранене.

„Позволявам си понякога да се поглезя с донът, но след него ще изям зелена салата. И това е по-скоро награда, а не основата, от която е изградено менюто ми“, допълва тя. „Нищо не се получава без спорт!“, категорична е Аса. „Той забързва метаболизма и спомага да горите калории, дори когато сте в покой. А и нищо не повдига духа, и тялото като него“, споделя 27-годишната шведка и пояснява, че тя тренира поне пет пъти в седмицата. „Ако нямате време за ходене до залата, тренировка и прибиране обратно, може просто да тренирате у дома. Аз тренирам главно вкъщи“, разкрива Аса.Личната история на една жена: Аз съм сама, защото искам, а не защото никой не ме иска„Не съм някаква красавица, но със сигурност бих обърнала няколко разбирачески погледа след себе си. …May 3 2018skafeto.comЛична история! Докога ще ги търпим тези контрольори – главорези? Казвам ви, просто умрях от срамРедакцията ни се натъкна на следната история в социалната мрежа Фейсбук. Авторът, разказал доста неп…May 8 2017skafeto.com


loading...