лоша майка

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Когато една жена стане майка, най-лошото, което може да й се случи, е някой да я нарече лоша майка или самата тя да реши, че не може да се справи с новата си роля. Затова е полезно да прочетем личния опит на някой друг, изпаднал в подобна ситуация, защото така ще успеем да видим ситуацията по-трезво и спокойно и да направим необходимите изводи.

Когато станеш майка, започваш да получаваш много съвети – понякога добри и полезни, но най-вече досадни и неискани, предават от iwoman.bg. Още по-често ще чуваш, че майчинството е истинска благословия, най-хубавият период от живота на една жена и какво ли още не. А аз просто се сещам за моментите, когато синът ми ме дърпаше за крачола, а аз държах гореща тава, току-що излязла от фурната. Когато носех торби с покупки, а той се въргаляше на тротоара, защото не можех да го нося. Когато говорех по телефона, а той крещеше за внимание. Наистина не мога да преброя моментите, в които ми се е искало да седна на земята и да си поплача…

И в един момент започваш да се чудиш къде бъркаш, по дяволите. Защо би заменила един твой ден само за няколко часа в офиса, когато за всички други майчинството е сбъдната мечта. Искам да кажа на всички „перфектни“ майки, които рекламират този период от живота на всяка жена – опитайте се да бъдете по-искрени! Не всеки момент си заслужава, някои са просто гадни.

Понякога детето ви ще се тръшка на обществени места, ще ви удря или бута. Няма да иска да яде това, което сте приготвили, а още по-вероятно е и да го плюе. Ще водите няколкочасови преговори, само за да си измие косата. И списъкът продължава до безкрай. Ще се борите с емоции като гняв, яд, тъга, а сигурно и срам, ако си изпуснете нервите. Защото и това ще се случи някой ден. Ще се питате дали сте лоша майка, дали не бъркате някъде, дали другите не са открили някаква тайна рецепта за спокойни деца и щастливи майки.

Не сте лоша майка, просто сте човек! Опитвате се да живеете в два свята, единият от които е нов и просто не знаете какво да правите, за да не се провалите. С времето ще се научите къде са вашите граници, как и кога е време да се погрижите за себе си и колко различно е майчинството за всяка жена. Ще се научите да обичате себе си и да разбирате детето си, дори когато искате да избягате или да се скриете в банята за 5 минути. Ще осъзнаете колко дълбоки са майчината любов и отдаденост. Но не бързайте, дайте си време. Никой не очаква от вас да сте перфектни, не го правете и вие. На мен ми отне почти 3 години, за да постигна мир и хармония със себе си и с майчинството. И запомнете, че всяка майка е най-добрата за своето дете, затова не губете времето си в мрачни мисли, а се радвайте на всеки момент, който си заслужава!Лична драма: Пребиваше ме, но не го напуснах. Мъката свърши, когато си тръгна заради другаТой ме блъсна в колата си и яростно се обърна към мен. В следващия момент усетих как юмрукът му се з…Oct 22 2019skafeto.comЛична драма: След цялото добро, което сторих, най-добрата ми приятелка си остана „благодарността“С Петя израснахме заедно от деца. Двете бяхме неразделни в детската градина, а в училище стояхме на …Oct 14 2019skafeto.com