бебетата

Най-голямото чудо на света е създаването на нов живот. Всеки един от нас, в даден момент от живота си, мечтае да стане родител и да се радва на здраво детенце. Докато са още бебета обаче, децата определено са интересни същества, които могат да ни изненадат много. В този ред на мисли, днес сме решили да споделим с вас класацията на най-любопитните факти за бебетата според rozali.com:Неочаквана драма в живота на Папи Ханс: Решил е да преобърне живота сиПопулярният изпълнител и автор Константин Трендафилов, по-известен като Папи Ханс, изгуби своя баща …May 18 2019skafeto.com

Бебетата винаги слушат, дори когато са в още в корема на мама, а до 2 дни след като се родят, могат да разпознават гласа на майката.

Всяко бебе има характерен плач, който майката се научава да разпознава до 3 дни след раждането. Смята се, че тогава майчинският й инстинкт се събужда и дори да се намира в стая, пълна с новородени, които плачат, тя ще успее да намери своето.

Норвежки учени са установили, че ако поставиш новородено върху корема на майката, то ще се опита да се протегне или пропълзи нагоре към гърдите й, за да бъде нахранено.

Тъй като новороденото бебе не може да каже дали му е топло или студено, то има инстинкт за самосъхранение, който му помага да поддържа телесната температура. Когато му е студено, бебето започва да се движи повече, като маха с ръчички или рита с крачета. А когато му е топло, стои по-отпуснато.

Всяко новородено се нуждае между 5 и 10 минути, за да се адаптира към новата среда. Колкото повече расте, толкова по-малко време му е необходимо. Например, на 3 месеца му трябват между 30 секунди и 2 минути, докато установи промените, а на 6 месеца – само 30 секунди.

Новородените имат силно обоняние – така разпознават родителите си чрез аромата на тяхната кожа. Затова не се препоръчва майка да ползва тежки парфюми и прахове със силен аромат през първите месеци след раждането, за да може детето да я разпознава и да е спокойно.Актрисата Елен Колева прави фурор на международен кинофестивал!Дългото отсъствие на българската актриса Елен Колева беше озадачило голяма част от нейните почитател…May 18 2019skafeto.com

loading...