майка тереза

Майка Тереза е била вербувана от американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ), чиято мисия е била да попречи на Индия да попадне под влиянието на СССР по време на Студената война. За това, че тя е била агент на разуззнаването твърди странна конспиративна теория, пише вестник „Дейли Стар“. 

Родената в Северна Македония на 26 август 1910 година, Тереза е религиозна мисионерка, която прекарва по-голямата част от живота си в Индия, където почива на 5 септември 1997 година.

Както се твърди, Майка Тереза била впечатлена от християнството в СССР и заминала на мисия в комунистическата страна през 1989 година с помощта на Раиса Горбачова, съпругата на съветския президент Михаил Горбачов.

Според конспиративната теория, Майка Тереза е работила заедно с разузнаването на САЩ по време на мисията си в Съюза, използвайки своето влияние, за да се срещне с лидерите на СССР и да изпраща тайни съобщения до властите в САЩ.

Конспирологът Джес Маклинток твърди: „Според моята теория за това, че Майка Тереза е била шпионин … тя е трябвало да използва своето влияние, за да помогне на хората, които са попречили на Индия да стане бастион на Русия по време на Студената война“.

По време на Студената война Индия започва да гради силни стратегически, военни и икономически връзки със СССР, като неутралитетът на премиера Неру спрямо Съветския съюз е бил повод за притеснения сред шефовете на силовите структури в САЩ.

Маклинток добавя: „Всъщност, понеже тя е работила от името на САЩ, и Индия, и е имала пълното доверие на Русия, тя е функционирала като вестоносец на САЩ по време на Студената война.

Тя е трябвало да бъде на точното време и на точното място, да говори с точните хора, които разполагат с достатъчно влияние и финансова подкрепа, за да свършат онова, което тя е трябвало да направи тайно“.
10-те най-вдъхновяващи жени в историята, които са променили светаИма ли вдъхновяващи жени в 21-ви век? Едва ли има някой, който се съмнява в супер-силите на жената, …Jun 16 2019skafeto.com


loading...