малкото жилище

Жилището ни е онова място, на което прекарваме повече време и обикновено сме в компанията на семейството или близките си. По тази причина, независимо дали става въпрос за малкото жилище или за по-голямо, е важно да го направим както уютно, така и функционално, за да може да живеем и да се чувстваме добре у дома си.

Малките жилища винаги са били доста подценявани, а всъщност крият голям потенциал в скромната си квадратура, пишат от iwoman.bg. Истината е, че обзавеждането на апартамент, където сте ограничени откъм пространство, ви позволява да се съсредоточите върху функционалността. Принудени сте да мислите от практична гледна точка и да декорирате с предмети, които или наистина обичате, или наистина имате нужда от тях. Само с няколко полезни трика вашето малко пространство може да бъде красиво, функционално и удобно.

1. Използвайте ярки цветове
Нека започнем с разбиването на някои митове. Това, че живеете в малък апартамент не означава, че трябва да избягвате използването на ярки цветове или че не можете да акцентирате със смели тапети. Всичко е опира до баланса. Боядисвайте смело и комбинирайте с неутрални мебели или пък изберете една стена, която да служи като акцент в дадената стая.

2. Добавете светлина
Светлината е съществена част от всяко жилищно пространство, но функцията й става още по-важна, ако живеете в малък апартамент. Хубавото осветление ще помогне на дома ви да се усеща по-отворен, дишащ и удобен. Естествената светлина е за предпочитане, но ако сте лимитирани в това отношение, опитайте да добавите няколко настолни лампи или подово осветление за атмосфера.

3. Използвайте огледала
След хубавото осветление, огледалата са следващият най-добър начин визуално да разширите една стая. Добавете голямо огледало в коридора или на стената в хола.

4. Създайте фокусна точка
Наличието на много малки мебели и аксесоари може да накара всяка стая да се чувства претрупана и неорганизирана. Опитайте да добавите голямо произведение на изкуството, огледало или изящна библиотека, които да служат като фокусна точка.Разхвърляният дом разкрива 8 психологически проблемаДомът е мястото, което всеки от нас цени високо. Не само, че прекарваме много време там и го свързва…Sep 9 2019skafeto.com