Маргейт

Мистериозната пещера е открита през 1835 г. в Маргейт, Кент (Великобритания) и остава загадка и до днес, пише hiddentruth.site. Почти цялата повърхност на стените и сводестите тавани е покрита с мозайки, създадени изцяло от морски раковини, с обща площ около 190 квадратни метра и 4,6 милиона черупки.

Никой не знае кой е създал тази изумителна пещера с 21 метра криволичещи пътеки, които водят до голяма камера. Не е ясно и как са транспортирани около 4,6 милиона черупки и старателно са поставени върху всяка повърхност, образуващи загадъчни символи и с изящен дизайн.

Дали е древен храм, използван за езически ритуали на таен култ?

Пещерата от черупки в Маргейт остава неразгадана мистерия

Т. нар. Грот от черупки на Маргейт е разделен на пет секции, включващи: Входен проход, Ротонда, Купол, Серпентински проход и Олтарна камера.

Целта на структурата е неизвестна, а различни хипотези датират нейното изграждане по всяко време през последните 3000 години. Хипотезите включват:

  • творение на богаташи от 18 или 19 век;
  • праисторически астрономически календар;
  • свързана е с рицарите тамплиери или масонството.

Изследователят Мик Туайман, от историческото общество „Маргейт“, наскоро публикува своите резултати от няколкогодишното си проучване на пещерата. Той вярва, че тя е била свързана с рицарите тамплиери, а е създадена в средата на 12 век.

Пещерата от черупки в Маргейт остава неразгадана мистерия

Неговите заключения се основават на внимателното измерване на ъглите в пещерата и спазването на позицията на проектираната слънчева светлина върху вътрешната страна на купола.

Той идентифицира дизайнерски характеристики, които според него сочат, че това е бил ранен храм за масонски ритуали.

Съществуват противоречиви сведения за откриването на пещерата, въпреки, че повечето изследователи се съгласяват с датата 1835 г.

Пещерата от черупки в Маргейт остава неразгадана мистерия

Най-ранната препратка към намирането й се появява в статия на вестник Kentish Gazette от 22 май 1838 г., в която се обявява предстоящото й откриване като обществена атракция. Оттогава, тя е частна собственост.

Независимо дали произхожда от 19 век или от първи век, това, което е безспорно, е красотата на Грота от черупки на Маргейт. Експертите смятат, че вероятно са били необходими няколко поколения, за да бъде създадена.

Пещерата от черупки в Маргейт остава неразгадана мистерия

Това е било огромно начинание, като се има предвид извозването на черупките до района, изкопаването на коридорите и стаите, дизайна на моделите и изграждането на мозайките.

Вижте още:
Нови изследвания разкриват ренесанса на изчезналата империя на ацтекитеТочно 500 години след като са унищожени от испанските конкистадори, отдавна изгубените интелектуални…Apr 24 2021skafeto.com

В Египет откриха огромен, недокоснат, 3000-годишен „изгубен златен град“Археолозите приветстваха откриването на „най-големия“ древен град, открит в Египет, заровен под пясъ…Apr 9 2021skafeto.com

Винча – градът, който пази тайни от 7000 г. край ДунаваПосетителите, които разглеждат хилядолетните пластове на десетметровия вал на брега на Дунава край В…Apr 3 2021skafeto.com

Изгубеният език на Великденския островВ покрайнините на Хангра Роа, единственият град на Великденския остров, Антропологическия музей на о…Apr 3 2021skafeto.com

loading...