Мая Манолова

Мая Манолова заема едно от челните места в класацията за най-имотни български политици.

Освен апартамента, който обитава в столицата, както и прословутият й палат в пернишкото село Рударци, се оказа, че омбудсманът е горда притежателка и на няколко имота във и край Кюстендил, съобщава вестник „Ретро“. Тя имала на свое име апартамент в Града на черешите, както и две дворни места с вила в близкото село Жиленци.
Съседи на Манолова от Жиленци разкриват, че тя се сдобила с парцелите още преди години. И на двата започнала да строи по времето, когато все още била депутат от БСП, а към момента зад оградите на единия двор се спотайвала красива къща с басейн. Като квадратура имотът не бил толкова голям, колкото луксозната й вила в Рударци, за която Мая пръсна 135 хиляди лева, но пък бил изпипан и направен с вкус. От селото разказват, че когато била народен представител, Манолова почти не стъпвала там.Мая Манолова срещу рестрикцията пенсионери да заемат държавна службаОмбудсманът на Република България, Мая Манолова даде на Конституционния съд забраната пенсионери да …Jan 9 2019skafeto.com

Откакто обаче станала адвокат на народа и й се родило внуче, все по-често се завръщала в родния край. Понеже на нея и на втория й съпруг Ангел Найденов им било некомфортно да остават да нощуват в жилището на дъщеря й Ралица и зет й Мартин, започнали да се прибират във вилата в Жиленци, където релаксирали на тишина и чист въздух.
Новината, че Манолова е пристигнала на отдих, бързо се разнасяла из селото, обитавано от 1161 жители. Напоследък населеното място станало по-привлекателно и на територията му вили започнали да строят местни бизнесмени и политици от Кюстендил. Жиленци обаче не усещали да са се облажили от факта, че съселянка им била омбудсманката.

Инфраструктурата на второто по големина село в Кюстендил била под всякаква критика, а от години къщите им били без номера, а улиците – без табели.
Заради този наглед незначителен проблем пенсионерите не можели да си получават дори писмата, защото непрекъснато ставали обърквания от липсата на номерация. По предварителни изчисления на местните, за да се сложат табели в деветте махали, щели да са необходими около 10 000 лв. от общинския бюджет, но в момента такива средства не се предвиждали, а Манолова не се наемала да съдейства.Мая Манолова тропна по масата: Защо в държавата с най-ниските налози горивата са най-скъпи?Държавата трябва да даде отговор на въпроса защо при най-ниските нива на налозите у нас, цените на г…Nov 20 2018skafeto.com


loading...