Меркурий

Няма нищо страшно в ретроградния Меркурий, който настъпи на 30 май, категоричен е режисьорът Стилиян Иванов. Планетата всяка година по това време обръща хода си, пише 24 часа. “Три пъти в годината Меркурий е ретрограден за по 20 дни. Този е най-незначителният от тях”, обяснява Иванов, който освен режисьор е и автор на книгата “Астрологичен пътеводител”.

Не само че няма да донесе неуспехи, но ще бъде в полза на хората. “Ретроградният Меркурий изразява стихията на съзвездието Дева, а в правия си ход – на съзвездието Близнаци. Сега, когато е ретрограден именно в Близнаци, всъщност се балансира. Като в математиката – плюсът и минусът се изравняват”, казва Иванов.

Посочва, че има едно огромно предимство от смяната в посоката на движение на планетата. “Всяка година по това време Меркурий прави глупаците по-видими от всякога. Това е така, защото в своя ретрограден ход планетата изразява стихията на Девата, която е свързана с анализа, с вникването в нещата”, казва Иванов. Всъщност ретроградният Меркурий може да се приеме като синоним на задълбочената мисъл. Доказателство е миналата година. “Той беше предпоставка за всички събития от юли, август, септември… През май и юни, когато беше ретрограден, вдъхна увереност на глупаците, че номерата им ще продължат да минават. Сега ще направи същото.

Глупакът ще стане още по-самонадеян и вероятността да направи грешки, които да го съсипят окончателно, е огромна”, пояснява режисьорът.

Тази година ретроградният Меркурий приключва на 23 юни, малко преди парламентарните избори на 11 юли.

Виж още:Алена: Меркурий ще командва 2021 година, не се плашете от всяко кихване„2020-та бе година на изчистване. Тя оставя поучителни следи в живота ни. Уран беше управител на год…Nov 20 2020skafeto.com


loading...