месеца на раждане

Дълголетието е нещо, към което повечето хора се стремят. Дали защото искат да си поживеят или защото ги е страх от смъртта, няма значение. Оказва се, че има връзка между месеца на раждане и дълголетието, твърдят американски учени.

Група учени от Университета в Чикаго, САЩ, проведоха изследване във връзка с дълголетието и преждевременното стареене, пишат от zdrave.to. Резултатите от научния труд са публикувани в списание Journal of Aging Research. Изследователите са потвърдили, че има връзка между дълголетието и месеца, в който сме родени. Специалистите са открили родените през кой месец хора е най-вероятно да доживеят до 100 години.

Става въпрос за родените през септември. Има много фактори, влияещи върху човешкия живот. Сред тях са околната среда, храната, спорта, лошите навици, медицинските грижи. Според проучването има още един фактор, който може да се окаже определящ продължителността на живота и това е именно месецът на раждане.

Изследователите анализираха данните на повече от 500 души, които са родени от 1880 до 1895 г. и са били дълголетни. Резултатите от изследването сочат, че 30% от столетниците са родени през есента. Най-ниският брой столетници (с 40 процента по-малко столетници) е регистриран сред родените през март, май и юли.

Септември е името на деветия месец от годината според григорианския календар и има 30 дни. Името му произлиза от латинската дума за седем – septem, тъй като е седмият месец според римския календар, който започва през март. С въвеждането на юлианския календар за начало на годината се определя датата 1 януари и септември става деветият месец.

Древните гърци са наричали месеца Boedromion. Старото славянско име на месеца е роуинъ (руен, „жълточервен“), тъй като през този месец пожълтяват тревата и листата на дърветата. Прабългарите наричали този месец Девем.

Септември може да бъде определен като полулетен полуесенен месец. Статистически се води най-сухият месец в годината, но това е доста относително. През първата си половина септември доста често е дъждовен. Макар и сравнително рядко, валежите е възможно все още да са придружени от гръмотевици, докато през втората – слънчев.Датата на раждане предсказва цялата съдба на човека: Вижте каква е вашата кармаВекове наред хората се опитват да разкрият тайната на съдбата и поне малко да зърнат бъдещето. Споре…Sep 3 2019skafeto.comРазберете какъв е вашият ангел-хранител според датата на ражданеНезависимо дали сме вярващи или не, понякога всеки от нас се убеждава, че има някаква по-висша сила,…Oct 5 2019skafeto.com


loading...