мечката

Мечката е едно от животните, които обикновено се свързват с хищниците и опасността. Всички знаем, че срещата с това животно може да бъде смъртоносна, особено ако мечката има малки и ги пази. Днес обаче ще ви представим едно видео, на което се вижда, че мечките могат да бъдат съвсем безобидни, дори сладки.

Мече слезе почти до Сопот, предават от actualno.com. Любопитното животно било заснето от камерите на лифта край подбалканския град. То не само се разходило из комплекса, но дори се гмурнало в басейна. Нощното къпане продължило няколко минути, а неканеният гост видимо е малко. Кадрите са заснети в нощта между четвъртък и петък. Клипчето бе споделено и в страницата на лифта. Басейнът е затворен за сезона, но това видимо не пречи на мечето да се забавлява за последно преди зимния сън, пише karlovopress.com.

„Вижте кой ни е на гости и не е разбрал, че басейнът на Lift Sopot е затворил за сезона. Кой плува с удоволствие без билет“, написаха в страницата си от лифт-Сопот. На кадрите се вижда още, как животното е изкушено от витрините със сладолед и се опитва да си открадне от лакомствата. Оказва се, че това не е първото мече посещение на атракцията. Преди повече до 10 дни мечка е била заснета да минава през ограждения в близост до съоръжението, за да стигне до кошери с мед. Мецаната е била забелязана и до първите къщи в град Сопот.

Преди човекът и неговата дейност да ограничат популацията до днешните ѝ граници в миналото кафявата мечка е обитавала широк ареал на четири континента. На запад от остров Великобритания и Ирландия, цяла Европа, северните части на Африка, Близкия изток, Централна Азия, Сибир, обширни райони от Китай, остров Хокайдо, Далечния изток на Русия, Камчатка и Чукотка. Преди около 100 хил. години в резултат на сухоземната връзка със Северна Америка кафявите мечки вероятно от усурийския подвид успяват да колонизират Аляска. Въпреки ранното навлизане на територията на този континент едва преди 13 хил. години успяват да се заселят и в западната му част на юг до северно Мексико.

Гладна и изтощена полярна мечка се появи в руски град (Видео)Гладна и изтощена полярна мечка е забелязана да скита в северния руски град Норилск – на стотици кил…Jun 19 2019skafeto.comМечка нападна цирков дресьор, скочи и към публиката (ВИДЕО 18+)Руските власти са образували наказателно производство, след като циркова мечка нападна и нарани дрес…Oct 25 2019skafeto.com

loading...