миене на чинии

Миене на чинии – дейност, която не е особено приятна, но за сметка на това е наложителна във всеки дом. Няма човек, който да не мие чинии, но често това отнема много време и усилия. По тази причина винаги е добре дошло, когато открием някой полезен трик, с който да си спестим време, усилия и пари.

Миенето на чинии със сигурност не е от любимото занимание на нито една домакиня. Някои отдавна са улеснили живота си и са се оборудвали със съдомиялни машини, пишат от jenata.blitz.bg. Но има и такива, които продължават да висят с часове пред мивката, борейки се с мръсната посуда. Докато мием чинии, използваме страшно много препарат. Резултатът – губим много време както за самия процес, така и за изплакването. Да не говорим колко много течност и вода изразходваме.

За щастие, има един малък трик, с който можем да спестим не само ценно време, но и средства. Научих го от баба и бързам да го споделя с вас. Когато ме видя как се мъча, тя ми сподели своята тайна за бързо и икономично миене на съдове. Веднага се вслушах в думите й и след като приключих с поредния куп мръсна посуда, разбрах, че оттук нататък ще ги мия само така.

Вълшебният помощник на баба е малка купичка с вода. В нея тя изсипва около 1 супена лъжица веро и разбърква много внимателно. „Водата не трябва да се разпенва“, натърти тя. Когато отново дойде време за миене на чинии, просто натопете гъбата в купичката. Така хем ще приключите бързо с миенето, хем ще имате чисти чинии.

С една супена лъжица течност ще измиете една или две мивки, пълни с мръсни съдове. Това е отличен начин да спестите много пари. И тъй като с по-малко препарат изплакването става по-лесно, ще изразходвате и по-малко вода. Между другото, някои домакини пълнят мивката със сапунена вода. По този начин също се спестяват пари!

Вижте още:С тези няколко трика, кухнята ми светна! Забравих за скъпите препарати и дългото чистене!Кухнята във всеки дом е едно от пространствата, които се използват всекидневно. Именно поради тази п…Aug 29 2017skafeto.comНевероятен трик за почистване прави чудеса с дома ниПочистването на дома ни е наложително, но това не значи, че е приятно или лесно. Особено, ако на няк…Oct 24 2019skafeto.com


loading...