милениалите
Снимка: Andrea Piacquadio

Проучване измежду 700 000 жители на САЩ, проведено от Университета в Охайо, сочи, че поколението на милениалите страда от повече болести и старее по-осезаемо от поколението на техните родители, пише news.bg.

Родените между 1981 г. и 1996 г. са по-предразположени към болести, вредни навици и страдат от по-лошо психологическо здраве, казват учените. Според тях някои негативни тенденции, започнали още с техните родители, се развиват много по-бързо и в по-големи мащаби при милениалите. Това включва показатели като физиологично здраве, смъртност, употреба на опиати и наркотици, депресия и хронични възпалителни процеси в тялото.

Сред причините за негативните тенденции фигурират фактори от рода на продължителното седене и нездравословните навици, като най-засегнатата група е тази на мъжете.

Защо поколението на милениалите е по-болно от предишното?
Снимка: Juan Pablo Serrano Arenas

Мъжете от бял произход в поколението на милениалите са по-силно повлияни от ментални неразположения, отколкото останалите групи, докато мъжете с латински и африкански корени страдат от повече физиологични и хронични заболявания, сочат данните.

Първите са по-предразположени към зависимости, алкохолизъм, тревога и депресия, но също така и към затлъстяване.

Авторите на проучването алармират, че ако тези тенденции не бъдат забавени или неутрализирани поколението на милениалите ще остарее с много повече болести от предходните генерации и ще се радва на по-кратък живот.

Вижте още:
Икигай – Тайната на Япония за дългия, спокойния и щастливия живот на столетницитеЯпонска притча разказва следното: В малко японско градче една жена била на смъртно легло. Изведнъж т…Mar 6 2021skafeto.com

Как тибетските монаси поддържат добро здраве и дълголетие?Тибетските монаси от векове са символ на мъдрост и духовност. Още от древни времена славата им се е …Dec 24 2020skafeto.com


loading...