испания зехтин Стоки с изтекъл срок отрови храни списък храни Цените на хранителните стоки

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Обработката на много от купените храни звучи доста страшна на теория – ябълките се покриват с восък, в сушените плодове има сяра, млякото се ултрапастьоризира, пишат за част от разпространените митове за храни от dama.bg. Но къде е истината и дали тази обработка е толкова опасна и вредна за здравето ни?Любопитно за Пирин: една могъща планина – богатство за страната и наслада за душата!Пирин определено е най-красивата планина в България, което се дължи на алпийския характер на нейния …Jul 20 2017skafeto.com

Покриването на плодовете с восък
Някои хора сигурно знаят, че купените ябълки са толкова лъскави, защото са покрити с восък. Това звучи малко страшно, но този восък е безопасен. Той запазва плодовете по-свежи за по-дълго и не вреди на здравето ни.

Обгазяването на бананите
За изкуственото зреене на бананите някои производители използват етилен. Обгазяването с етилен звучи страшно, но не е толкова ужасно и се използва в цял свят. Всъщност бананите се берат зелени, за да могат да издържат транспортирането до всички точки на света.

Дълбокото замразяване на плодове и зеленчуци
Мислим си, че замразените плодове и зеленчуци съдържат по-малко витамини и полезни вещества, но учени от Калифорнийския университет са доказали, че това не е така. Те са изследвали концентрацията на четири витамина – С, B2, E и A, в замразените плодове и са стигнали до заключението, че в замразените има повече витамини от тези, които стоят на рафтовете в магазина.

Ултрапастьоризираното мляко
Ултрапастьоризацията е стерилизация на храна чрез загряването ѝ за много кратък период (около 1–2 секунди) до температура, превишаваща 135 °C, с което се убиват микроорганизмите и техните спори в млякото. Ултрапастьоризираното мляко е „изобретено“ през 60-те години на миналия век, а става общодостъпно за консумация след 1970 г. Благодарение на този процес млякото остава годно за употреба много дълго време. В същото време ултрапастьоризираното мляко съдържа същото количество калории, калций, протеини, мазнини и въглехидрати като пастьоризираното мляко.Любопитно: 20 интересни факта от животаСъществуват много интересни факти, които са пряко свързани с нашия живот и ние далеч не сме се замис…May 11 2019skafeto.com