https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Логическите задачи по принцип са интересно занимание и ни карат да се замислим. Също така при тях често отговорът е очевиден, но много от нас не се сещат за него. Защо е така? Отговорът на този въпрос не се крие в това, че не притежаваме логическо мислене, а просто имаме навика да се задълбочаваме и да мислим сложно. А понякога е нужно да направим точно обратното – да опростим нещата и да се доверим на първия си инстинкт. Понякога опитът ни и познанията ни в различни области ни пречат да видим очевидното.

Неслучайно в много от тези случаи децата осъзнават отговора преди възрастните. Детското съзнание едва сега опознава света и все още не е претоварено с много информация, която да го заблуждава. Децата са налюдателни и често обръщат внимание на нещата, които възрастните вече са приели за даденост или са научили толккова добре, че не се замислят за тях, а ги правят по навик.

Такъв е случаят с тази задача. Много от нас, докато я гледат започват да мислят математически. А всъщност верният отговор няма нищо общо с математиката. Отговорът е R – обозначението за задна скорост. Картинката представя схемата на скоростите, която присъства във всеки автомобил.