москвич

Новите серийни автомобили на възродената съветска марка трябва да се появят до края на 2022 година – такава е официалната информация от предприятието „Москвич“, което до скоро се казваше „Рено Русия“. Както е известно, новите москвичи няма да са префасонирани кросоувъри на Renault, които до сега бяха произвеждане в завода, пише БЛИЦ.

По думите на ръководителя на руското министерство на промишлеността и търговията Денис Мантуров новият модел ще бъде създаван заедно с китайски партньори.

Засега официални профили в социалните мрежи на новообразуваната автомобилна марканяма. Но, естествено, ентусиасти продължават да поддържат страници, посветени на Москвичите от времената на СССР, както и да създават нови. Една от тези групи е групата на марката Москвич ВКонтакте на SMM-агенцията Double.

Новият Москвич: Показаха как ще се казват и изглеждат колите на възродената марка (СНИМКИ)

Новият Москвич: Показаха как ще се казват и изглеждат колите на възродената марка (СНИМКИ)

Новият Москвич: Показаха как ще се казват и изглеждат колите на възродената марка (СНИМКИ)

В очакване на официални изявления, създателите на групата предлагат да поразмишляваме как може да изглежда външността на новите модели: като кандидати за попадане на конвейера в Москва са посочени китайските седан BYD F3 и двойката електрически хетчбеци – BYD e2 и JAC iEV7S.

Последният кандидат изглежда малко по-реалистичен от останалите. Във възраждането на марката Москвич участва и КАМАЗ, който трябва да сподели своите контакти, а от китайските компании руският производител си сътрудничи именно с JAC.

Трябва да се отбележи че iEV7S се продава в Русия в оригиналния си вид, но за него въобще не може да се говори като за евтин електромобил: след дебюта си през 2020 година цената му бе 2 299 000 (около 80 000 лева). Що се отнася до цените на новите москвичи, засега са налични само цените от 2001 година, като по чудо оцелели на стария сайт на АЗЛК.

Виж още:Русия купи завода на „Рено“ за 1 рубла, възобновява се производството на „Москвич“Московският завод на „Рено“ преминава под управление на града и ще произвежда леки автомобили под ис…May 16 2022skafeto.com


loading...