В Лондон през 1960 г. съвсем случайно при ремонт на сградата на сиропиталище строителите откриват входа на подземие, което е добре маскирано. Изненадата е огромна – хиляди артефакти и скелети на невероятни създания се оказват грижливо прибрани в подземието.

Хора с крила и змийски опашки в лондонския музей на Мерлин

В други източници годината на откритието е доста по-близка до нашето време – 2006-та, а според данни в интернет днес артефактите могат да бъдат видяни в музей на Мерлин в Лондон: http://www.merrylinmuseum.com/encyclopdia-obscura. Наред със скелетите на фантастични същества под земята прашасвали странни устройства и уникални древни ръкописи.

Хора с крила и змийски опашки в лондонския музей на Мерлин

Изследователите предполагат, че всички тези неща някога са принадлежали на Томас Теодор Мерлин. Не, това не е вълшебникът Мерлин, живял в двора на крал Артур, но кой знае – може да е точно прероденият магьосник.

Хора с крила и змийски опашки в лондонския музей на Мерлин

Томас Мерлин е роден в аристократично британско семейство през 1782 година. Майка му умира по време на раждането. Томас е отгледан от баща си Едуард, който посвещава остатъка от живота си на сина си. Бидейки военен, Едуард Мерлин скоро се пенсионира и тъй като не е беден човек, започва да пътешества със сина си, събирайки по пътя редки растения и различни артефакти. Едуард е любител на тайните науки и скритото знание, както и на естествената история.

Хора с крила и змийски опашки в лондонския музей на Мерлин

Баща и син пътуват дълги години, докато Мерлин-старши не си отива от белия свят. Томас, едва преживял смъртта на баща си, става почти отшелник, който се радва единствено на събирането на редки експонати от растения и животни, артефакти и древни ръкописи. Всичко това го направи доста известен учен в определени кръгове на Англия. Благодарение на пътуванията по цял свят и изучаването на места, където преди почти не е стъпвал човешки крак, както и страстта към четене, правят Томас Мерлин истински експерт по скритото знание.

Хора с крила и змийски опашки в лондонския музей на Мерлин

Само веднъж Томас Теодор Мерлин се опита да сподели знанията и колекцията си с широката публика. Обикаля Америка с уникалната си колекция от артефакти. Това начинание е почти пълен провал. Консервативните американци дори не разбират значението на уникалните артефакти. Мерлин е принуден да се откаже от пълна американска обиколка и въпреки че разполага с много пари, той слага край и на плановете си да „просвети човечеството“. Според повечето източници по това време – 1899 г. той е на 117 години, но е в отлично физичесо и психическо здраве. Днес това изглежда измислица.

Хора с крила и змийски опашки в лондонския музей на Мерлин

Според съвременници сър Мерлин изненадващо не остарява – нещо като добрите времена на Дориан Грей. Дори в официално напреднала възраст той е в отлична физическа форма и никой не му дава повече от 40 години. Според слуховете това се дължи на окултните му практики и древните тайни, които владеел. Така повечето хора започват да се страхуват и да избягват Мерлин. Той разбира, че е време да изчезне от от света и го прави.

Хора с крила и змийски опашки в лондонския музей на Мерлин

Едва през пролетта на 1942 г. се появяват слухове, че някой, представящ се като Томас Мерлин, е предявил претенции, подплътени с напълно автентични документи, да притежава къща в Лондон. Джентълменът – на около 40 години, пожелал да дари имота на сиропиталището в Тенбридж, като заявил, че тази къща никога няма да бъде пусната за продажба. Някои изследователи, които знаели нещо за Томас Мерлин, веднага проявяват интерес към джентълмена, възразявайки, че собственикът на къщата, която се продава по това време, трябва да е на 160 години. Загадъчният Мерлин обаче изчезва отново. Кой знае докога.

merrylin from Simon Lewis on Vimeo.

Историята на извънземните черепи от ПаракасПрез 1928 г., изучавайки античната култура от 4-3 в. пр.н.е. в Паракас, Южно Перу, археологът Хулио …Apr 26 2020skafeto.com


loading...