Болката

Мъките и страданията на децата, станали заложници на влошените отношения между родителите, са една от най-неприятните последици от един развод. А когато това е съчетано и с физическа болка, нещата се превръщат в истински кошмар.

Бях на три години, когато родителите ми се разведоха. Инициатор за развода била майка ми, която изневерила на баща ми. Докато навърша десет години живях с нея и пастрока ми, но тя не само като съпруга не струваше, а и като родител, разказва покъртителната си история читателка на вестник „Лична драма“. Един ден майка ми ми стегна багажа и ме остави при биологичния ми баща, който вече имаше ново семейство.Лична драма: Грехът на майка ми и свекъра съсипа живота ниСемейните отношения са сложна система от връзки, които лесно могат да се объркат. Обикновено децата …May 8 2019skafeto.com

Той явно не ме очакваше, защото виждайки ме на прага си, остана с широко отворена уста. Може би още дълго щях да стоя на вратата, ако своевременно мащехата ми не ме прибра. Оттук насетне животът ми се превърна в низ от страдания. Независимо колко старания полагах, баща ми никога не беше доволен от мен. Задължително трябваше да имам шестици в бележника си. За по-малки оценки татко ме наричаше с обидни имена, а после ме пребиваше.

Понякога така ме биеше, че цялото ми тяло посиняваше. В такива моменти мащехата ми плачеше с глас и се криеше с малкия ми брат в килера. Спомням си как след един жесток побой, лежах в безсъзнание на земята. Дойдох на себе си от силно друсане по раменете и гласът на баща ми, който грубо крещеше: „Кучко, събуди се!“ Докато се опитвах да отворя очи, парещи шамари свистяха по лицето ми. На 12 години баща ми ме изпрати в частен пансион, където останах една година.

У дома се прибирах само за уикенда. Предполагам, че учителите са забелязали белезите ми, но предпочитаха да си мълчат, тъй като татко им беше спонсор. Веднъж избягах, ала ме откриха и ме върнаха обратно в пансиона. Тогава баща ми ме преби пред директора. Бях изненадана, че той не съобщи в полицията, но по-късно научих, че срещу щедра сума директорът се е престорил на глух и сляп.

За мой късмет баба се смили над участта ми и ме прибра да живея при нея. Най-накрая си отдъхнах. Вече никой не ме биеше и малтретираше. Изминаха години. Днес съм зряла жена, работя и след смъртта на баба наследих жилището й. Наскоро се разделих с годеника си, който се опита да ме удари, когато се осмелих да му възразя. Никога няма да допусна някой да ме бие отново.

Преди време се изправих лице в лице с баща ми и го попитах с какво заслужих омразата му. Той ме погледна и с ненавист отговори, че причината е визуалната прилика с майка ми. Тръгнах си и оттогава не поддържам контакти с него. И да умре, няма да му простя. Заслужавам спокойствие и съм щастлива, че се отървах от насилниците в живота си.Лична драма: Като гледам сина си в очите, виждам човека, който ме изнасилиКатрин е самотна майка с две деца, когато става жертва на изнасилване. Познава нападателя от около д…May 20 2019skafeto.com


loading...