съвети за дълголетие

Дълголетието е нещо, към което повечето от нас се стремят. За да се случи то обаче има някои особености, които трябва да имаме предвид. На първо място е генетичната предразположеност, която наследяваме от роднините си. На второ място е начинът ни на живот, който също оказва влияние върху здравето ни. По този въпрос има едно нещо, което можем да направим, и то е да се обърнем към онези хора, които вече са го постигнали и да почерпим от техния опит.

116-годишната японка Кейн Танака беше обявена за най-възрастния човек в света. На 9 март 2019 г. тя получи официален документ от Световните рекорди на Гинес, пишат от iwoman.bg. Въпреки своята възраст и здравословни проблеми, Кейн споделя, че е щастлива и се радва на всеки миг от живота си.

Кейн Танака е родена на 2 януари 1903, същата година, през която братята Райт осъществяват първия контролиран полет с моторен летателен апарат по-тежък от въздуха. Омъжва се на 19-годишна възраст и има 5 деца от съпруга си Хидео Танака, с когото се запознава едва на сватбата им. Хидео произвеждал и продавал лепкав ориз, традиционни японски десерти и нудли. По време на Втората Световна война Кейн работи в семейния им магазин, тъй като съпругът й и един от синовете й служели на страната си. Пенсионира се на 63-годишна възраст, а в момента живее в старчески дом във Фукуока.

Когато е на 103 години е диагностицирана с рак на черния дроб, но успява да победи коварната болест. Обича да се събужда рано, да играе настолни игри и да се занимава с математика.
Ето и няколко ценни съвети за дълголетие от Танака:
Събуждайте се рано
Кейн обикновено става в 6 часа, защото така се чувства по-добре.

Развивайте мозъка си
Едни от най-любимите й занимания са четенето и решаването на математически задачи.

Бъдете активни и социални
Кейн е станала експерт в настолните игри и обича да играе със служителите на старческия дом, в който живее в момента. Любимата й игра е Othello.

Яжте много шоколад и пийте много кафе
Да, тя прави точно това и казва, че се чувства прекрасно.

Не губете надежда
Независимо какво ви се случва, трябва да имате надежда. „След като стигнах до тук, нямам друг избор освен да се старая повече. Ще дам най-доброто от себе си“, каза Танака в интервю, когато е на 113. През 2018 тя сподели, че би се радвала да доживее до 120, а ние й го пожелаваме.Елексирът на Амишите за дълголетиеТази рецепта е част от традиционната култура на Амишите. Тя се използва от много отдавна, заради пол…Sep 5 2019skafeto.comВижте къде е точката на 100-те болести. Това всъщност е точка и на дълголетиетоТака е известна в Япония, докато в Китай я наричат „точката на дълголетието“. И двете названия са пр…Jul 23 2019skafeto.com

loading...