Къци Вапцаров е един от най-разпознаваемите български водещи и продуценти. Той има множество изяви в телевизията, които му печелят противоречива слава. Той има трима сина, но днес ще ви разкажем за най-големия от тях, Асен. Асен, също като баща си, има талант, но неговия е в областта на музиката. Той завършва Американския колеж в София, а след това заминава за Щатите, където е приет със стипендия в един от най-престижните университети – „Бъркли“. Самият той разказва, че е кандидатствал и в други университети, но се е спрял на „Бъркли“, защото е един от най-добрите.

Там той учи писане на музика, като гост-лектори са му някои от световно известните композитори на музика. В този университет са учили прочути имена като Пат Матини, Стив Вай и Хауръд Шоу, който е написал музиката на ембелматичния филм „Властелинът на пръстените“. След като завършва университета, синът на Къци Вапцаров заминава за Лос Анджелис. Там той успява да постигне успех, какъвто мацина могат да постигнат. Асен се преборва за стаж при един от най-търсените композитори в Холивуд Ханс Цимер.Помните ли Свилена – красивото „момиче на късмета“ на Къци Вапцаров в Супершоу „Невада“? Не е за вярване какво прави днес (ВИДЕО)Помните ли Супершоу „Невада“? Това беше първото телевизионно състезание от „западен“ тип след промен…Aug 31 2017skafeto.com

Той се учи от него и екипа му в продължение на 2 месеца.

Мечтата на Асен е да започне да пише музика за голямото кино. В момента той има микропроекти. Асен споделя, че има готова музика за 2 игри и 5 късометражни филма. Той разказва, че това, което прави в момента не би било възможно без подкрепата на родителите му. За най-ценните съвети, които баща му му е дал, той споделя, че са два: да не прави компромиси с нищо и винаги да отстоява оригиналните си идеи.

loading...