най-добрата инвестиционна възможност

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Известния инвеститор и автор на бестселъри Робърт Кийосаки, постигнал международен успех с книгата си „Богат татко, беден татко: Уроците за парите, на които богатите учат децата си, а бедните и средната класа – не!“ от поредицата „Уроците на богатия татко“, представи гледната си точка за една потенциално обещаваща инвестиционна възможност.

Преди дни Робърт Кийосаки обяви в X (известна преди като Twiter) коя е най-голямата сделка за инвестиция, според него: „Среброто все още е с 50% под най-високото си ниво за всички времена, търсено от „зелените“ електромобили. Среброто е втората най-използвана стока след петрола. Среброто е пари от векове.“

Кой не може да си позволи 1 сребърна монета, пита реторично Кийосаки, отбелязвайки, че  повечето хора предпочитат да пестят „фалшиви“ долари.

Робърт Кийосаки е американец от японски произход, роден е през 1947 г. в Хаваи. След кратка военна кариера и участие като доброволец във Виетнамската война, той започва работа като продавач в голяма компания за копирни машини. Само 2 години по-късно той започва свой собствен бизнес – изработка на портфейли от полиестер за сърфисти. Занимава се и с производство на тениски за фенове, но и това не му донася очаквания успех. Самият той е разказвал за тежките времена, които е преживял, като например как в продължение на месеци му се е налагало да нощува заедно с приятелката си в старата им кола, тъй като дори не са имали дом.

Робърт Кийосаки е милионер, инвеститор, бизнесмен, финансов коментатор, автор на книги, водещ на семинари и курсове за мотивация и самоусъвършенстване. Но как от почти бездомен е станал милионер? За Кийосаки двете най-важни неща, които могат да направят един човек богат са начинът на мислене и финансовата му култура. Той твърди, че успехът и парите са следствие на определени знания и произтичащите от тях действия, а не прищявка на Съдбата или щастлива случайност. Най-големият проблем според него е, че тези знания не се преподават в училище. Децата подсъзнателно приемат модела на собственото си семейство, дори и да не е успешен, и продължават да го следват през целия си живот. Така децата на богатите родители порастват и стават богати възрастни, а децата от бедни семейства често остават бедни през целия си живот.