най-добро

Всички родители се стремят да сигурят всичко на децата си. Понякога обаче самите ние не осъзнаваме, че това, което смятаме, може и да не е подходящо за децата ни, а напротив. Затова и днес ви преставяме едно мнение, което може да ви хвърли в размисъл, че може би невинаги знаете какво е най-добро за децата ви.

Всички родители имат визия за своите деца, дори да не я споделят гласно, пишат от iwoman.bg. В крайна сметка, те са ни отгледали с идеята да постигнем нещо значително или поне нещо повече от това, което те са постигнали. Разбира се, че искат най-доброто за нас, но понякога това, което те смятат за най-добро, не води към нашето щастие. Може би ще трябва да се отклоним от пътя, който е бил предначертан, а може и да се наложи да поемем в напълно противоположна посока.

Не ме разбирайте погрешно, всеки човек обича родителите си, аз също. Тяхната упорита работа, любовта и възпитанието, с което са ме отгледали, ме карат да се чувствам истинска късметлийка! Искам да са щастливи. Искам да се гордеят с мен. Знам, че си ме представят като лекар, адвокат или инженер, защото смятат, че това е най-доброто за мен. Визията, която родителите имат за нас, може да не е никак лоша, но понякога просто не отговаря на действителността.

Макар да звучи много хубаво да стана лекар, да се омъжа за студентската си любов и да имам две деца, вероятността това се случи е толкова голяма, колкото и да срещна еднорог. Имам своите слаби страни. Имам татуировки. Напивала съм се, правила съм секс за една нощ и други грешки, с които не се гордея. Има цяла страна от мен, за която родителите ми не подозират, но това не е форма на някакъв бунт, а просто начин да открия себе си, без да ги разочаровам. Искам да бъда себе си без да отнемам от щастието им.

Сигурна съм, че има много други хора в 20-те си години, които се чувстват по този начин. Затова искам да кажа на всички родители: Не винаги знаете какво е най-добро за децата ви, не се налагайте.

А вие, вече пораснали деца, простете им. Те също са били тийнейджъри и младежи. Правили са глупости, за които надали ще съберат смелост да ви разкажат. Дори и сега правят грешки, защото са хора. Прошката е недооценено умение, което ще задвижи живота ви напред. Пуснете очакванията на родителите си, абстрахирайте се от тях. Помислете за себе си и направете най-доброто, на което сте способни, за да намерите щастието. А те ще намерят своето, оглеждайки се във вас.За всички родители: Из мемоарите на едно бебеМладите родители имат едно огромно терзание, защото не знаят какво се върти в главата на новороденот…Oct 30 2019skafeto.com

loading...