кулинарни съвети

Най-добрите готвачи и кулинари си имат своите малки хитрости, с които правят живота си в кухнята по-лесен. Точно с такива кулинарни съвети ще ви запознаем днес.

Например ако сте пропуснали да отстраните пяната на бульона навреме, то тя потъва на дъното. Изсипете в тенджерата една чаша вода и пяната отново ще се покаже на повърхността. Не изхвърляйте обелките на лука. Измийте ги и сварете от тях отвара. Тази отвара после добавете към всеки бульон – така той ще получи не само цвят, но ща стане и по-хранителен.

Мислили ли сте за гъбата като за подправка? Поставете една-две гъбки в каквато и да е супа. Тайната е да ги нарежете на много ситно. Вкусът на супата пък ще стане много по богат.Безценни съвети от опитни домакини – как да се грижим по най-добрия начин за паркета у домаПаркетът е една от най-предпочитаните и използвани подови настилки в България. За да изглежда добре …Nov 8 2017skafeto.com

Ето и един много ценен съвет. Вече почти няма домакиня, която да не маринова месото, преди да го приготви. Обикновено този процес трае по половин, ако не и по цяло денонощие. Ако сте пропуснали обаче да го направите – не се притеснявайте. Час – два преди да печете месото го намажете със смес от равни части оцет и растително месо. Ще се учудите колко крехки ще станат пържолите ви.

Ето и още един трик за любителите на месо – в каймата за кюфтета прибавете настърган на ситно суров картоф, както и настърган на ситно и леко запържен на тиган лук. Кюфтетата ви ще станат необичайно сочни и вкусни.

А ето малко съвети за тези, които обичат риба. Измийте рибата, подсушете я и я посолете. Оставете я за 15 минути и след това я гответе. Рибата ще придобие златиста коричка и няма да се разпадне. При пържене пък, ако не искате цялата кухня да се изпълни с миризма на риба, сложете в тигана нарязан на парчета суров картоф.

Тези кулинарни съвети ще ви помогнат в кухнята така както и на професионалните готвачи 😊.

Тормозят ли ви киселини? Д-р Емилия Бенова даде ценни съвети кои храни и напитки да избягвате, ако имате този проблем

loading...