най-старото куче

ТобиКийт от породата чихуахуа, която е на 21 години и 66 дни, беше призната от Гинес за най-старото куче в света, съобщи ЮПИ. Собственичката на кучето Жизела Шоър от Грийнейкърс разказва, че е взела мънечето от приют, когато е било на месеци.

Тя работела там като доброволка и една от служителките й разказала за възрастна двойка, която иска да даде кученце, защото вече не може да се грижи за него. Срещнала се с тях, за да го види. То било миниатюрно.

Казвало се Пинът Бътър, но тя по-късно сменила името на ТобиКийт. Жизела Шоър започнала да се чуди дали ТобиКийт не е най-старото куче в света, когато той навършил 20 години.

Гинес потвърждава, че ТобиКийт е доайенът на кучетата, когато е на 21 години и 66 дена. Кучетата чихуахуа обикновено живеят до 12-18 години.

„Хората не могат да повярват колко добре изглежда за годините си“ – каза Шоър. Най-старото известно куче е австралийската овчарка Блуи. Тя умира на 29 години и 5 месеца на 14 ноември 1939 г.

Вижте още:
Фиона – куче, което се роди зеленоИнтересни неща се случват по света. Булдог, живеещ в областта Нова Скотия, Канада, изненада своите с…Feb 24 2022skafeto.com


loading...