свекървата

Свекървата е майката на съпруга в семейството. За нея, както и за тъщата, има толкова много истории и стереотипи, че хората понякога по подразбиране смятат, че отношенията трябва да бъдат обтегнати и неприятни. Разбира се, има случаи, когато това наистина се случва, а не е приятно, тъй като става въпрос за роднини. По тази причина трябва да намерим начин да се разбираме или поне да няма конфликти постоянно.

Не са никак малко жените, които хич не се разбират със свекървите си. Но винаги се опитвайте да си напомняте, че именно това е жената, която е родила и отгледала вашия партньор, пишат от iwoman.bg. И за добро или лошо, тя ще присъства в живота ви. Затова, ето какво да правите, ако майката на половинката ви не е сред любимите ви хора.

1. Не се опитвайте да настроите мъжа си срещу нея
Трябва да бъдете до съпруга си, а не срещу семейството му. Най-голямата грешка е да го накарате да избира между вас и майка си. Не само, че е морално грешно, но и ще ви създаде много главоболия. Ако имате конкретни проблеми с нея, споделете му и се опитайте да намерите решение заедно, което няма да влоши отношенията между майка и син.

2. Не споделяйте брачните си проблеми с нея
Дори, ако си търсите съмишленик в конкретен спор или искате да я изкарате виновна нея за възпитанието на сина й, не го правете. Първо, че по-късно може да се използва срещу вас и второ – всяка майка ще защити детето си, дори когато е сгафило.

3. Опознайте я
Дори това да е последното нещо, което искате да направите, пожертвайте няколко часа, за да я опознаете. Можете да разберете къде се коренят проблемите и страховете й, какво очаква от вас и т.н.

4. Създайте граници
Ако отношенията ви със свекървата не са цветущи, трябва да зададете граници. Например, да не идва на гости без покана и да не се бърка във възпитанието на децата ви. Понякога едно изречение може да промени живота ви много.

5. Знайте своята роля
Ако вашият партньор има семейни проблеми, трябва да разберете каква е вашата роля. Никога не е добре да се поставяте в средата на спор или да се включвате. Трябва да подкрепите съпруга си и неговите решения, да изкажете мнение, когато сте насаме, но го оставете сам да разреши проблемите.Мъката на една бъдеща майка: Свекървата ми постави ултиматум – или тя да гледа детето, или абортЗдравейте, искам да разкажа за тежката ситуация, в която се намирам. Омъжена съм от три години. Брак…Aug 26 2019skafeto.comВсичко на този свят се заплаща! Разбих едно семейство, а днес аз съм тази, чийто съпруг отнехаИсторията на моя живот само потвърждава правилото, че всичко на този свят се заплаща. Бях последен к…Jul 15 2019skafeto.com


loading...