Динята е едно от летните удоволствия, които всеки от нас обича. Освен, че е адски вкусна, тя е много лека и пълна с течности, което е перфектната комбинация за горещите летни дни. Но изборът на хубава диня не винаги е лесен. И така има един лесен трик, с който можем да изберем най-хубава и зряла диня.

Първо, можем да се ориентираме по големината на плода. Колкото и да ни привличат големите дини, всъщност те не са най-добрият избор, просто защото на нашите климатични условия, огромни дини не могат да съществуват, без изкуствени стимуланти.

Вторият признак, по който можем да познаем дали дадена диня е зряла и хубава, са жълтите петна. Ако плодът има такива, то значи той е напълно узрял и ще бъде много вкусен.

Научих този трик от дядо: Ето как да изберем хубава и зряла диня!

Събрах всички семки от динята и си ги сварих. Пих два дни, а на третия направих пауза, страшно полезно е за бъбрецитеМного малко са плодовете, които съдържат толкова вода, както динята. При нея съдържанието на водата …Jun 11 2017skafeto.com

Третият трик, с който можем да изберем динята, е по звука.

Когато вземем динята и почукаме по нея, тя трябва да издаде кух звук – това значи, че е готова за консумация.

Научих този трик от дядо: Ето как да изберем хубава и зряла диня!

Последният признак, че дадена диня е идеална, е дръжката. Ако има жълта и суха дръжка, то тя определено е узряла и можем да сме сигурни, че ще е сладка.Важно за всички! Никога не хвърляйте кората на динята! Тя е много полезна! Можем да я използваме за…Динята е плод, който хапваме през цялото лято. Тя е много вкусна, а освен това е сочна, а в горещите…May 29 2017skafeto.com


loading...