В наши дни има много критици на правителството на САЩ. Някои хора биха казали, че критиката е само доказателство за нашето уморено, модерно време. Но не е така… По-долу ще разгледаме какво казват „вътрешни хора“ за невидимото правителство през последните 217 години.

И под „вътрешни хора“ нямаме предвид журналисти от Капитол Хил или помощници на президента. Пишем за действителни бивши президенти, вицепрезиденти, конгресмени, сенатори и други високопоставени политически лидери.

Тези исторически лидери рисуват доста ужасна картина на демокрацията, казвайки, че САЩ са под контрола на „невидимо правителство, което не дължи вярност и не признава никаква отговорност пред хората“, и че „невидимото правителство е истинската управляваща сила в Америка и света“.

Те обясняват как правителството в сянка контролира САЩ „още от дните на Андрю Джаксън“, поне от 1836 г. насам.

Казват, че „това е система, която е използва огромни човешки и материални ресурси в изграждането на тясно свързана, високоефективна машина, която съчетава военни, дипломатически, разузнавателни, икономически, научни и политически операции“.

Те „практически управляват правителството на САЩ за свои егоистични цели. Те контролират служители, законодателни органи, училища, съдилища, вестници и всяка агенция, създадена за обществена защита“.

Тези лидери твърдят: „Станахме едно от най-лошо управляваните, едно от най-контролираните и доминирани правителства в цивилизования свят. Вече не сме правителство със свободно мнение, не сме правителство по убеждения и гласуването на мнозинството, а правителство според мнението и принудата на малки групи доминиращи хора.

Опасността никога не е била по-ясна и нейното присъствие никога не е било по-осезаемо … А несъгласните се заглушават …“ Следователно, „да се унищожи това невидимо правителство, да се опровергае нечестивия съюз между корумпирания бизнес и корумпираната политика е първата задача на държавното управление на деня“.

Представяме Ви цитати от исторически лидери на високо ниво с предупреждения за невидимото правителство.

Джордж Вашингтон

Бившите президенти на САЩ предупреждавали ни за невидимото правителство

„Нямах съмнение, че доктрините на илюминатите и принципите на якобинизма са се разпространили в Съединените щати. Напротив, никой не е по-истински убеден в този факт от мен.

Идеята, която исках да предам, беше, че не вярвах, че Ложите в тази страна, като общество, се стремят да разпространяват дяволските принципи на първите или пагубните принципи на вторите.

Това, че отделни лица от тях … всъщност отделяха хора от правителството, е твърде очевидно, за да бъде поставено под въпрос.“ – Джордж Вашингтон, 1-ви президент на Съединените щати (1789 г. –1797 г.), от писмо, което Вашингтон пише на 24 октомври 1798 г., което може да се намери в Библиотеката на Конгреса.

Томас Джеферсън

Бившите президенти на САЩ предупреждавали ни за невидимото правителство

„Искрено вярвам, че банковите институции са по-опасни от армиите.“ – Томас Джеферсън, 3-ти президент на САЩ (1801 г.–1809 г.) и главен автор на Декларацията за независимост на САЩ (1776 г.), в писмо, написано до Джон Тейлър на 28 май 1816 г.

Джон Калхун

Бившите президенти на САЩ предупреждавали ни за невидимото правителство

“В правителството се издигна власт, по-голяма от самите хора, състояща се от много и различни мощни интереси, обединени в една маса и държани заедно от сплотената сила на огромния излишък в банките.” – Джон Калхун, вицепрезидент (1825 г.-1832 г.) и сенатор на САЩ, от реч, произнесена на 27 май 1836 г.

Обърнете внимание, че притесненията на Вашингтон и Джеферсън относно банкерите и отделянето на хората от правителството са били още от 1836 г.

Този факт е потвърден в писмо, написано от Франклин Рузвелт през 1933 г., в което той пише, че „финансов елемент в големите центрове притежава правителството още от времето на Андрю Джаксън“. Джаксън е 7-ят президент на САЩ (1829 г.-1937 г.). Калхун е бил вицепрезидент на Джаксън от 1829 г.-1932 г.

Теодор Рузвелт

Бившите президенти на САЩ предупреждавали ни за невидимото правителство

„Зад привидното правителство стои престол на невидимо правителство, което не дължи лоялност и не признава отговорност пред хората.

Да се ​​унищожи това невидимо правителство, да се опровергае нечестивия съюз между корумпирания бизнес и корумпираната политика е първата задача на държавното управление на деня.“ – Теодор Рузвелт, 26-и президент на САЩ, „Автобиография“, 1913 г., Приложение Б.

Удроу Уилсън

Бившите президенти на САЩ предупреждавали ни за невидимото правителство

„Голямата индустриална нация се контролира от своята кредитна система. Нашата кредитна система е частно концентрирана. Следователно растежът на нацията и всички наши дейности са в ръцете на няколко мъже …

Ние сме станали едно от най-лошо управляваните, едно от най-напълно контролираните и доминирани правителства в цивилизования свят. Вече не сме правителство на свободното мнение, вече не сме правителство по убеждение и гласуване на мнозинството, а правителство според мнението и принудата на малки групи доминиращи хора.

Откакто влязох в политиката разбрах, че някои от най-големите мъже в САЩ, в областта на търговията и производството, се страхуват от нещо. Те знаят, че някъде има сила толкова организирана, толкова фина, толкова бдителна, толкова свързана, толкова пълна, толкова всепроникваща, че е по-добре да мълчат за това.“ – Удроу Уилсън, 28-и президент на САЩ, „Новата свобода“, 1913 г.

Джон Ф. Хилан

„Истинската заплаха за нашата република е невидимото правителство, което като гигантски октопод разпръсква лигавите си пипала над нашите градове, щати и нация … На практика, малка група от мощни международни банкери управлява правителството на САЩ за свои егоистични цели.

Практически те контролират по-голямата част от вестниците и списанията в тази страна. Те използват колоните на тези издания, за да подчинят или да прогонят държавните служители, които отказват да изпълняват поръчките на мощните корумпирани клики, които съставят невидимото правителство.

То контролира служители, законодателни органи, училища, съдилища, вестници и всяка агенция, създадена за обществена защита.” – кмет на Ню Йорк, Джон Ф. Хилан, Ню Йорк Таймс, 26 март 1922 г.

Едуард Бернайс

„Съзнателното и интелигентно манипулиране на организираните навици и мнения на масите е важен елемент в демократичното общество. Тези, които манипулират този невидим механизъм на обществото, представляват невидимо правителство, което е истинската управляваща сила на страната ни …

Ние сме управлявани, умът ни е оформен, вкусовете ни са формирани. Идеите ни се подсказват до голяма степен от хора, за които никога не сме чували.“ – Едуард Бернайс, експерт и пионер в области като пропаганда и връзки с обществеността, от неговата книга „Пропаганда,“ 1928 г.

Луис Т. Макфадън

Бившите президенти на САЩ предупреждавали ни за невидимото правителство

“Г-н Председател, в тази страна имаме една от най-корумпираните институции, които светът някога е познавал. Имам предвид Съвета на Федералния резерв и Федералните резервни банки.

Съветът на Федералния резерв е правителствен съвет, който мами правителството на Съединените щати и народа на САЩ с пари за изплащане на националния дълг … Г-н Председател, когато беше приет Законът за Федералния резерв, хората на Съединените щати не подозираха, че тук се създава световна система …, и че тази страна трябва да предостави финансова мощ на международна супердържава.

Супердържава, контролирана от международни банкери и международни индустриалци, действащи заедно, за да поробят света за свое собствено удоволствие.” – конгресменът Луис Т. Макфадън, от реч, произнесена в Камарата на представителите на 10 юни 1932 г.

Франклин Рузвелт

Бившите президенти на САЩ предупреждавали ни за невидимото правителство
Източник: FDR Presidential Library & Museum

„Истинската истина по въпроса е, както вие и аз знаем, че финансов елемент в големите центрове притежава правителството още от времето на Андрю Джаксън.“ – Франклин Рузвелт, 32-ри президент на Съединените щати (1933 г.–1945 г.), в писмо до полковник Едуард М. Хаус от 21 ноември 1933 г.

Уилям Е. Дженър 

Бившите президенти на САЩ предупреждавали ни за невидимото правителство

„Днес пътят към тоталната диктатура в САЩ може да бъде положен със строго законни средства … Имаме добре организирана група за политически действия в тази страна, решена да унищожи нашата Конституция и да създаде еднопартийна държава … Тя действа тайно, мълчаливо, непрекъснато, с цел да трансформира нашето правителство …

Този безмилостен търсещ власт елит е болест на нашия век … Тази група … не отговаря нито на президента, нито на Конгреса, нито на съдилищата. Тя е практически неотстранима.” – сенатор Уилям Дженър, реч от 1954 г.

Джон Едгар Хувър

Бившите президенти на САЩ предупреждавали ни за невидимото правителство

„Индивидът не знае, че е изправен лице в лице със заговор, толкова чудовищен, че няма да повярва, че съществува. Американският ум просто не е осъзнал злото, което е въведено сред нас. Той отхвърля дори предположението, че човешките същества могат да приемат философия, която в крайна сметка ще унищожи всичко добро и прилично.” – Дж. Едгар Хувър, списание „Лосовете“, 1956 г.

Джон Кенеди

Бившите президенти на САЩ предупреждавали ни за невидимото правителство

Денят на убийството на Джон Кенеди
„Самата дума „тайна“ е отвратителна в свободно и отворено общество. И ние сме народ, който по своята същност и исторически се противопоставяме на тайните общества, на тайните клетви и на тайните процедури … Но нашият начин на живот е атакуван.

Тези, които се превръщат в наш враг, напредват по целия свят … Никоя война никога не е представлявала по-голяма заплаха за нашата сигурност. Ако очаквате откриване на „ясна и настояща опасност“, тогава мога само да кажа, че опасността никога не е била по-ясна и нейното присъствие никога не е било по-неизбежно …

Защото по целия свят ни противопоставя монолитна и безмилостна конспирация, която разчита предимно на скрити средства за разширяване на своята сфера на влияние. На инфилтрация вместо нахлуване, на подривна дейност вместо на избори, на сплашване вместо на свободен избор, на партизани през нощта вместо на армии през деня.

Това е система, която е наела огромни човешки и материални ресурси в изграждането на тясно свързана, високоефективна машина, която съчетава военни, дипломатически, разузнавателни, икономически, научни и политически операции. Подготовката е скрита, а не публична. Грешките се погребват, а не се разгласяват. Несъгласните се заглушават …

Никакви разходи не се поставят под въпрос, за тях не се пише, не се разкрива тайната.” – Джон Кенеди, 35-и президент на Съединените щати, от реч, произнесена пред Американската асоциация на издателите на вестници на 27 април 1961 г. и известна като речта „Тайното общество“.

Лари П. Макдоналд

Бившите президенти на САЩ предупреждавали ни за невидимото правителство

„Фамилия Рокфелер и техните съюзници поне петдесет години следват внимателно план да използват икономическата си сила, за да получат политически контрол първо в Америка, а след това и в останалата част на света. Имам предвид конспирация? Да, имам.

Убеден съм, че има такъв заговор, международен по обхват, поколения наред планират и са невероятно зли по намерение.” – конгресмен Лари П. Макдоналд, ноември 1975 г., от книгата му „Досието на Рокфелер“.

Даниъл Иноуей

Бившите президенти на САЩ предупреждавали ни за невидимото правителство
Даниъл Иноуей заедно с Кенеди през 1962

„Съществува сенчесто правителство със собствени ВВС, собствен флот, собствен механизъм за набиране на средства и способност да преследва собствените си идеи от национален интерес, свободни от всякакви проверки, свободни от самия закон.“ – Даниъл Иноуей, американски сенатор от Хаваите, 1986 г.

Вижте още:
Американският президент, който спаси България от Гърция, Сърбия и Румъния Малко българи знаят за ролята, която изиграва американският президент Удроу Уилсън в преговорите …Dec 5 2020skafeto.com


loading...