Какво не трябва да правите в църквата

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

По-долу ще ви дадем няколко полезни съвети какво трябва и какво не трябва да правите в църквата, когато палите свещи.

Първо, ако, по някаква причина не сте наясно къде да поставите запалена от вас свещ в църква, то внимавайте да не се появи отнякъде неизвестна жена, претендираща да е вещица или магьосница, която да ви даде уж полезния съвет, след като сте запалили и оставили свещта, да излезете обърнати с гръб от църквата.

Това е съвет на недоброжелател – такива хора винаги обикалят около храмовете – така че ще навлечете на главата си немалко злини.

Второ, не палете свещи с кибрит или запалка или от стоящите до вас, защото така ще се обремените и с техните проблеми.Глас от дъното на църквата ПРЕКЪСНА сватбената церемония. Булката се обърна и заплака (ВИДЕО)Посещавали ли сте католически храм по време на служба? Било то кръщене, сватбена церемония или заупо…Mar 2 2017skafeto.com

Но не позволявайте и на други да палят свещите си от вашата – това би означавало да ви отнемат част от щастието ви.

Затова палете свещите си от маслените лампи в центъра на църквата.

Трето, веднъж поставена запалената свещ, не се отделяйте от нея докато не изгори повече от половината – не си тръгвайте преди това – загасете я сами с пръстите си, а не чрез духане.

Четвърто, ако видите, че след тръгване, току-що загасналата от вас свещ задимява, то бързо се отдалечете от мястото, където сте стъпили, защото то вероятно е „прокълнато“.

Пето, когато поставите свещ пред икона и започнете да се молите, не позволявайте на никого да премине между вас и иконата.

Шесто, внимавайте вашата свещ да не угасне предварително или да не поставят друга свещ във вашата „клетка“ на свещника – това би означавало, че искат да ви навредят.

И накрая още едно последно предупреждение за това какво не трябва да правите в църквата: намирате се в близост до църквата и неизвестна, на пръв поглед доброжелателно настроена бабичка, отправя към вас странна молба да преброите куполите на божия храм. Не го правете и отминете безмълвно.

Бабичката е от онези недоброжелатели, които по този начин искат да ви навлекат неприятности: съгласно поверието, покрай еднокуполните православни църкви се промъква самотата, покрай трикуполните се настаняват безпокойство, страхове и проблеми със закона, а покрай петкуполните – различни заболявания.

Е, нали не искате тези проблеми да се стоварят на главата ви – тогава спазвайте горните съвети, дори да имате известни съмнения относно тяхната правота.Ще ви изсъхнат ръцете, ако пипате манастирската ракия! Спрете агитациите на гърба на църквата, иначе…През последните дни много медии отразиха шумно странна акция на Агенция „Митници“, довела до „гранди…Feb 13 2017skafeto.com