Мара Малеева

В годините на социализма почти не се говореше за жената на бившия Първи – д-р Мара Малеева. Съпругата на Тодор Живков обаче си изгражда реномето на блестящ лекар и е на почит сред хилядите си пациенти в много населени места на България, където е била разпределяна на работа. След 9 септември 1944 година Тодор Живков започва работа в структурите на милицията и семейството му се установява в София, припомня „Клуб Z“.

Д-р Малеева вече е родила първото си дете – Людмила, а през 1952 година семейството се увеличава с появата на Владимир. Тогава тя се отказва от научна кариера и се посвещава на грижите за фамилия Живкови.

Мара Малеева е неотлъчно до съпруга си и изиграва огромна роля за израстването му като първи държавен ръководител.Бодигардът на Тато със сензационна версия за смъртта на Людмила Живкова…Сензационна версия за смъртта на Людмила Живкова разпространи бодигардът на баща й Тодор Живков Дими…Feb 16 2017skafeto.com

Потомка на род от пловдивски интелектуалци, тя успява да компенсира пропуските в образованието и възпитанието му. Тя е човекът, който го учи как да контактува с чужди посланици и дипломати, как да спазва етикета и да борави правилно с ножа и вилицата.

Придружава го често при пътуванията в чужбина и без проблеми се утвърждава като една от най-ерудираните и културни съпруги от соцелита.Проф. Александър Чирков каза тежки истини: Реформа имаше при Тодор Живков, а сега…Едно от светилата в световната кардиохирургия професор Александър Чирков каза много тежки истини за …Feb 10 2017skafeto.com

loading...