лох нес

Известното чудовище от Лох Нес може да се окаже гигантска змиорка, обявиха учени след мащабен анализ на ДНК в ледените води на езерото. Резултатите от тестовете изключват както присъствието на големи животни, така и на самото Неси.

Първото споменаване на чудовището е през 565 г., от монах, който твърди, че е нападнат от него. Съвременният интерес към Неси датира от 1933 г., когато няколко души уверяват, че са го виждали. Засега няма сигурни данни, относно това съществува ли реално това животно или не и за неговите класификация и вид, ако има такова.

Според една от версиите Неси е воден динозавър, например плезиозавър. Други предположения са, че Неси е гигантска змиорка или есетра, както и че може да е примитивно китообразно с дълга шия или огромен тюлен; според други то не е отделно животно, а плътен пасаж риби, който изглежда и се движи, като грамаден звяр.

Неси - чудовището от Лох Нес може да е гигантска змиорка

Най-известната снимка, на която се твърди, че е заснето е публикувана в Дейли Мейл на 21 април 1934; авторът ѝ е Робърт Кенет Уилсън.

Неси - чудовището от Лох Нес може да е гигантска змиорка

Оттогава насам има много свидетелства, че съществото е забелязано да показва част от тялото си над водата, направени са множество опити да бъде открито и уловено. Някои от тези проучвания са направени с помощта на сонари, ехолокатори, и показват, че наистина в дълбините на езерото може да има масивни плаващи предмети.

Неси - чудовището от Лох Нес може да е гигантска змиорка

Открито било обаче голямо количество ДНК от змиорки. Митът за Неси се подклажда от най-известната снимка на чудовището.

Тя е направена през 1934 г. и на нея се вижда глава и дълъг врат над водата. 60 години по-късно стана ясно, че снимката е шега – макет на морско чудовище, закачен за играчка – подводница.

Неразкрити мистерии: Голямата тайна на окултния нацистки Райх и загадъчните ритуали в замъка ВартбургOĸyлтизмът в Tpeтия paйx e мнoгo пoпyляpнa тeмa. Ho въpxoвнитe жpeци нa Paйxa нe ce oгpaничaвaт caмo…May 1 2018skafeto.com

Неси - чудовището от Лох Нес може да е гигантска змиорка
PENTAX Image

По-рано пък се появи версия на британски палеонтолог, според който създанието в действителност е най-обикновен лебед, пишеше вестник „Метро“ и цитиран от БТА.

Водите на езерото Лох Нес са тъмни, студени и на места достигат 250 метра дълбочина, което сериозно затруднява всяко изследване, но и изобщо има разгорещени спорове относно правдоподобността на легендата.
Една от световните мистерии – планината Кайлас в ТибетВисоката 6638 метра Кайлас е част от Хималаите, но историята й е обвита в мистика Кайлас е давала по…Jul 9 2019skafeto.com

loading...