Южнокорейската компания Shinil Group започна в акваторията на Японско море операцията по изваждането на потънал по време на руско-японската война руски крайцер, предават информационните агенции.
Предполага се, че на борда на кораба в момента на крушението е имало товар от златни кюлчета и монети на обща стойност около 133,4 милиарда долара.
Руският брониран крайцер „Дмитрий Донски“ потъва през 1905 г.
Представител на компанията, която се занимава с търсенето на броненосеца, заяви, че вече са предприети стъпки за разрешаването на юридическите въпроси от уважение към собствениците на кораба.
Юристът-международник Анатолий Капустин обясни от своя страна, че крайцерът „Дмитрий Донски“ принадлежи на Русия, а фактът, „че той се намира в териториалните води на друга държава не дава автоматично правото на тази държава на присвояване на кораба и намерено на борда му имущество.Топ 10 на руските оръжия без аналог в света. Вижте какво стряска военните на Запад (ВИДЕО)Русия е един от несменяемите лидери в света по производство на оръжие. Още от времената на Студената…Oct 20 2016skafeto.com

„Дмитрий Донски“ (на руски: Дмитрий Донской) e океански броненосен крайцер на руския императорски флот, главен кораб в едноименния проект от два кораба (вторият е „Владимир Мономах“).
Родоначалникът на идеята за руски океански крайцер е вицеадмирал Андрей Александрович Попов, който командвал отряд от витлови корвети и клипери. Опитът, натрупан при построяването на първите в света броненосни крайцери с метален корпус „Генерал-адмирал“ и преработването в крайцер на несъстоялия се броненосец „Минин“, той въплатил в два проекта за нов образец крайцери, като потърсил обратна връзка и едновременно с това оценка на качествата на „Минин“ от адмирал Аврамий Богданович Асланбегов, командващ отряд крайцери. В отговор Асланбегов събира предложенията и бележките на девет главни специалиста на крайцера: от командира – капитана 1-ви ранг Назимов; старши офицер капитан-лейтенант Юриев; старши инженер-механик; капитан Пестински; старшия артилерийски офицер поручик Павловск; старшия щурман поручик Кошелев; трюмен механик подпоручик Якобсон; минния прапорщик Черепанов; корабния инженер прапорщик Александров, старшия корабен лекар – колежски ацесор Држиевич.
Източник blitz.bg

Това не е малък град! Ето защо Русия създава най-големия самолетоносач в света „Щорм“ (ВИДЕО)Новите геополитически условия в свет налагат нови мерки. Точно поради тази причини на Русия се налаг…Apr 20 2017skafeto.com


loading...