нешка робева русия

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева определи като „политическо шоу“ решението на Световната антидопингова агенция (УАДА) да забрани на спортистите на Русия да участват на олимпийски игри и световни първенства за своята страна в следващите 4 години. Наказанието е единодушно и беше взето на заседание на Изпълнителния комитет на агенцията на 9 декември.

Според Робева то не е справедливо. Правата на уличените в употреба на допинг спортисти трябва да бъдат отнемани завинаги, докато „чистите“ атлети да получат разрешение да се състезават на големи първенства.

„Знак е, че Русия надига глава и ще търсят всякакви възможности да я ударят, където могат. Русия е силна в спорта. Само за наивниците това решение е справедливо. Който следи спорта, не може да не осъзнае, че едни рекорди не могат едните да ги постигат с допинг, а другите без нищо. Такива свръхчовеци няма. Да оставим това, че аз съм присъствала на олимпийски игри, в която нямаше допинг контрол и знам какво ставаше в Америка – хвърчаха рекорди, взимаха се медали. Това е наистина политическо шоу. Това е грозно, защото удря млади хора, удря деца“, коментира в студиото на БТВ Нешка Робева.

„Нашият спорт например няма никаква необходимост от допинг. Даже допингът би пречил. Как така ти ще удариш една държава?! В такъв случай трябва да се вземе решение, че тези състезатели се допускат индивидуално да участват. Но аз съм абсолютно убедена, че Русия ще направи паралелни игри и много състезатели ще участват, и големите рекорди ще бъдат там“, продължи Робева.

„Това го правят всички. Не сме наивници. Хайде да не правим и ние пропаганда. Ние сме потърпевши от това. Който е хванат с допинг, нека да му се отнемат правата, да му се отнемат завинаги правата. Не са един и два случаите, в които самите спортисти признават, а държавата прикрива. Щом като спортът стана политика, след като всички политици се снимат с шампионите… От тук нататък трябва да си вадим заключения“, добави легендата.

В момента Робева пътува из България заедно с най-новия си спектакъл – „Шоу без име“. „Това е спектакъл с много имена. Тъй като ние не успяхме да изберем името, той си остана „Шоу без име“, но с много съдържание. Правя го вече трета година. Тази година в 10 града. Събираме средства, до стотинка всичко отива за подпомагане на талантливите деца на България, предимно на спорта и най-вече на Левски. Този клуб ръководя от години, дал е на България почти всички шампиони. Много други клубове се захранват с наши състезатели, ние ги произвеждаме“, разясни тя.

„Шоу без име“ вече беше представено в 8 града, като предстои възпитаниците на Робева да излязат на сцените в София (11 декември), Пловдив (14 декември) и Стара Загора (15 декември). Спектакълът може и да акостира във Видин, а средствата от продадените билети да отидат за подпомагане на филхармонията в града.

Чрез „Шоу без име“ Робева и екипът ѝ помагат и на малката Йордана от Радомир, която страда от проксимален бедрен дефицит. „Това е удивително. Ние се обръщаме към публиката, след като са си купили билети хората, с един призив да помогнем на малката Йордана да бъде като тези деца, да може да играе, да се смее, да се радва. До тук, от тези 8 града, сме събрали приблизително 10 хиляди лева. Смятам, че те ще се увеличат“, оптимист е Нешка Робева.

Вижте още:Нешка Робева: Съчетанието глупост с власт е страшно! Ще страдаме, докато тиквите ни уврат, че поединично спасение нямаЛегендарната Нешка Робева е треньор на българския национален отбор по художествена гимнастика в най-…Oct 7 2018skafeto.com

Преди минути: Легендата Нешка Робева с призив към президента Румен Радев и премиера Бойко БорисовЛегендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева отправи призив към Бойко Борисов. „В н…Sep 19 2018skafeto.com

loading...