https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Лансираните теории, че кафето е опасен наркотик, редовната консумация на което е вредна за здравето вече се поставя под съмнение. За това свидетелстват резултатите от анализа на данните за нивата на чернодробните ензими при 24 000 души, 60% от които съобщават, че пият редовно кафе. Извадката е напълно достатъчна, за да е представителна и статистическата обработка на резултатите – да е коректна. При това са взети предвид факторите пол, възраст, националност, образование, също тютюнопушенето и консумацията на алкохол. Оказва се, че тези, които пият по три чаши кафе дневно, имат до 25% по-малко нарушения в нивата на ензимите в кръвта си.Не хвърляйте утайката от сутрешното си кафе. Ето как да я използвате по най-рационалния начинИзползвали ли сте досега утайката от кафе? Навярно не. А би трябвало, тъй като: 1) абразивната й стр…Apr 6 2017skafeto.com

Учудващо, почти същи са резултатите за хората, пиещи безкофеиново кафе.

Последното навежда на извода, че не кофеиновата съставка в кафето е определяща за ензимното състояние на черния дроб. Разбира се, необходими са още проучвания по въпроса, тъй като – все пак – броят на пиещите безкофеиново кафе е незначителен съпоставен с броя на любителите на истинско кафе.

В общ план се стига до фрапиращото заключение, че 1 чашка кафе на ден има ефекта да неутрализира действието на 3 чаши алкохол! При това положение е „престъпление“ да пропускате ободрителната чаша сутришно кафе! Друг е въпросът, че „кафето си иска цигара“, а за вредата от тютюнопушенето са изписани тонове хартия!

Все пак, внимавайте с кафето – ако сте с лабилна нервна система или имате проблеми със сърдечно-съдовата дейност, то забравете за кафе след 17 часа – може да се наруши съня ви, да получите сърцебиене или аритмия, което да рефлектира и до дисбаланс в кръвното ви налягане.

По принцип обаче, при мъжете не е открита зависимост за увеличаване на риска от повишено кръвно налягане съобразно броя на изпиваните дневно кафета. А как е положението при жените? Там нещата са засега неясни, защото проблемът се завоалира от факта, че повече от 80% от анкетираните жени пушат, пиейки кафетата си.

И така, с риск да си помислите, че рекламираме ненужно този толкова разпространен продукт, ще акламираме да си пиете спокойно, „с кеф“, сутрешното си кафе, за да поддържате не само бодростта си, но и добро здраве!Утайката от кафе: 7 начина, за да я използваме повторно у дома!Пиенето на кафе е навик, с който много от нас започват деня си. Освен това на всеки се е случвало да…Mar 7 2017skafeto.com