Ниагарският водопад

Една от най-красивите природни забележителности в света – Ниагарският водопад, бе осветена в цветовете на българския трибагреник по повод Националния празник на България – 3 март.

Организатор на събитието е генералното консулство на България в Торонто, с подкрепата на посолството на Република България в Канада.

Светлинното шоу бе предавано на живо във Фейсбук страницата на генералното ни консулство в Торонто.

Ниагарският водопад грейна в цветовете на българския трибагреник (СНИМКА)

Инициативата ознаменува и важен юбилей – 55 години дипломатически отношения между България и Канада, предава Дир.бг.

„Ванкувър е на западния бряг на Канада, голям град с много горда и китна българска общност. Благодарение на тях и на нашите усилия, разбира се, ще грейне сградата на общината в центъра на Ванкувър, отново в преливащи цветове – бяло, зелено, червено, като ще се редуват бяло, зелено, червено“, каза Велислава Панова – генерален консул на България в Торонто пред БНР.

Празничната програма по повод 3 март ще продължи в 12:30 ч. EST (7:30 ч. сутринта на 4 март българско време) във Ванкувър, когато емблематичната сграда на кметството – Vancouver City Hall, ще бъде озарена от преливащи нюанси на бяло, зелено и червено, съобщи пресцентърът на министерството на външните работи.

Българският трибагреник огря и емблематичния мост Милениум в черногорската столица Подгорица, допълниха от МВнР. С любезното съдействие на община Подгорица посолството ни организира светлинно шоу на най-големия мост в столицата – Милениум, който до полунощ бе осветен в цветовете на българското знаме.

Виж още:Зимата в Балкана на Шипка изненадала и руската войскаКой е можел да си представи, че зимата у нас ще изненада и руската войска? Страната, която е използв…Mar 3 2021skafeto.com

Един от последните японски самураи участва в битката за Плевен и боевете на ШипкаЕдин от последните японски самураи участва в битката за Плевен, а впоследсвие и в боевете на Шипка. …Jan 30 2021skafeto.com

loading...