Правителството на Нидерландия реши да се откаже от името Холандия, съобщи порталът Adformatie.

Навсякъде по света Кралство Нидерландия е известно с наименованието Холандия, но каква е причината за това? Държавата е разделена на 12 големи провинции, част от които са Северна Холандия и Южна Холандия. Всъщност това са и най-добре развитите провинции от икономическа, туристическа и социална гледна точка. Там са много от забележителностите, които познавате, като административната столица Амстердам и огромните градини с лалета Кукенхоф.

Името Холандия е разпространено по цял свят, та дори и туристическия сайт на страната е holland.com. Основната причина за това е, че звучи много по-познато на туристите.

Като на кино: Търновката Калина отиде в Холандия да изкара много пари, започна с кошмар, но вече е богата!Българка тръгва на гурбет в Холандия, а това, което й се случва в продължение на малко над 10 години…Dec 1 2017skafeto.com

Властите на страната смятат, че имиджът на страната трябва да се обнови, тъй като Холандия се асоциира от туристите основно с наркотици и амстердамския „квартал на червените фенери“. Новият образ ще се изгражда около името Нидерландия. Той ще бъде активно популяризиран на международни събития, като например конкурса за песен на Евровизия 2020 съобщават от НоваТв. Футболният отбор на страната също ще изостави познатото на феновете име във всички мачове. Ребрандирането ще засегне и спортистите, които ще представляват Нидерландия на Олимпиадата-2020 в Токио.

Вижте защо Кралство Нидерландия се отказва от името Холандия
Welcome to the Jungle

Вижте някои други любопитни факти за Кралство Нидерландия

Холандците са най-високите хора в света
Средната височина за мъжете е 184 см, а за жените 170 см.
Едни учени казват, че това се дължи на ДНК, храна и добър стандарт на живот, а други на това, че се консумират много млечни продукти.
Заклаха зверски млада българка в Холандия, полицията арестува мъж с окървавен нож малко след трагедията

Холандия е най-гъсто населената страна в Европа
На квадратен километър се падат по 487 души.

В Холандия има около 1200 вятърни мелници.

Вижте защо Кралство Нидерландия се отказва от името Холандия
Culture Trip

Холандците обожават кафе
На година средностатистическият холандец пие 140 литра кафе. Това прави по 3.2 чаши на ден!

Това е единствената страна, в която няма изоставени домашни любимци
Съвсем наскоро бе съобщено официално, че в страната няма бездомни котки и кучета. Правителството е успяло да постигне това, без да навреди на нито едно животинче. Нещо повече – в желанието си да подсигури правата на кучетата, властите са прокарали закони, забраняващи насилието срещу животни.

Съществува град без нито една улица!
Гитхорн е мини вариант на Венеция – с канали, но без стотиците гълъби.
Жителите на Гитхорн (Giethoorn) се гордеят с приказните къщи с наклонени покриви изградени на колони върху водата. Почти всеки местен на практика живее на свой частен остров. В градчето има над 150 моста.

Вижте защо Кралство Нидерландия се отказва от името Холандия
National Geographic

Нидерландия се принуждава да затваря своите затвори, тъй като… няма кого да слага в тях
Преди доста години холандското правителство започна да предприема мерки за намаляването на престъпността в страната. Крайните резултати се оказаха доста добри. След 2009 г. цели 19 затвора затварят, тъй като просто няма достатъчно затворници. Според последни данни на 100 000 души 163 влизат в затвора.

26% от територията на Холандия е под морското равнище, от което произлиза името Нидерландия, което значи „ниската земя“.Всяка година в каналите на Амстердам падат по 25 000 велосипеда.
От тях едва 8000 биват извадени, което означава, че в каналите на града има доста велосипеди.

Ню Йорк е започнал като холандска колония, наречена Ню Амстердам.

Холандският национален химн е най-старият в света.
Той е написан и използван за първи път през 1568 г., въпреки че е официално приет през 1932 г.

Нормални ли сме? Как е възможно в Холандия да има 20 000 държавни служители, а у нас да са 440 000?!Доколко „раздут“ е в същност административният апарат в Р България? Едно сравнение с напредналите в …Mar 2 2017skafeto.com

loading...