кухнята

Кухнята е мястото, на което всяка домакиня прекарва по-голямата част от времето си. И ако всички мъже си мислят, че то е изцяло безопасно, жестоко се лъжат. Затова сме решили да издадем няколко неща, които никога не трябва да правим в кухнята, защото са опасни и за здравето, и за живота.

Съветите определено са полезни както за всяка една домакиня, така и за представителите на силния пол, които дори и да не прекарват много време в кухнята, все пак се завъртат там и не са имунизирани срещу опасностите, които тя крие.България се моли за айтоската лечителка баба Вела, в критично състояние еКогато животът ти е посветен на това да помагаш на хората, е съвсем нормално да получиш подкрепа в т…May 9 2019skafeto.com

Според кулинарните експерти не е никак добра идея да опитваме ястия, които все още не са готови. По-специално това правило се прилага за всички, които си позволяват да пробват сурово тесто, за направата на което се използват яйца. По този начин може да се заразите със салмонела или Ешерихия коли. Същото важи и за опитването на сурова кайма или разбити яйца, от които ще приготвяме кекс.

Използването на продукти с изтекъл срок на годност също строго се забранява. Дори и да ни изглеждат в добро състояние, тези хранителни продукти могат да бъдат изключително опасни за здравето.

Друг много опасен навик на домакините е да използват една и съща дъска за рязане. Според експертите много готвачи забравят това изключително важно правило. Драскотините на дървените дъски събират опасни бактерии, а влизането им в друг чист продукт може да доведе до опасни болести.

И не на последно място – миенето на месо под чешмата. Тази практика по никакъв начин не спомага за убиването на бактериите в суровото месо. Тази молитва лекува всякакви болести – уникална е!Здравето е най-голямото богатство за всеки един от нас. Затова е важно да се грижим за него и да отп…May 9 2019skafeto.com


loading...