веганството

Веганството е начин на живот, който в последните години придобива все повече популярност както у нас, така и по света. То се изразява в ограничаване на всички животински продукти, не само на месото, каквото е вегетарианството. Така или иначе, все още се установява какви точно са ефектите от този начин на живот. По тази причина днес ви представяме едно интересно изследване за влиянието на веганството върху интелекта.

Вегетарианската или веганска диета, към която се придържат родителите може да окажат отрицателно въздействие върху интелектуалните способности на децата. Това пише в статия, публикувана в BMJ Nutrition, Prevention&Health, предават от actualno.com. Според авторите на изследването отказът от храна от животински произход провокира недостиг на холин – вещество, необходимо за развитието на главния мозък, което се съдържа в месото, яйцата и млякото и в много по-малки количества в бобовите култури и ядките. Отглеждано като веган дете расте без зъби, не може да седи и да говориВ последните години у нас и в чужбина се водят полемики как трябва да се отглеждат децата. Споровете…May 10 2019skafeto.com

Холинът е необходим за правилното формиране на правилната структура на главния и гръбначния мозък на плода, а недостигът му по време на бременността повишава риска от дефекти на централната нервна система. През март 2016 г. публикация в сп. Molecular Biology and Evolution на американски биолози съобщи, че вегетарианската диета носи риск от рак на дебелото черво и сърдечно-съдови заболявания.

Интелект е термин, с който се определя човешката способност за разсъждаване, анализ и синтез на информация. Най-общо в разговорния език под интелект се разбира способността на човек да мисли, да възприема и осъзнава дадена информация, както и да си служи с нея. Терминът е централно понятие във философията на ума и гносеологията.

В латинската терминология е с по-тясно значение например от sapientia, ratio (разум), с което се описва висока степен на логическо и абстрактно мислене. Като философски термин е превод на старогръцкото νους – една от основните категории в античната философия, обобщаваща всички смислови и мисловни закономерности, господстващи в микро и макро света.Андрей Слабаков написа хитова кулинарна книга, която е забранена за веганиНяма да повярвате, но Андрей Слабаков издаде книга за кулинарни съвети и здравословен живот. „Готвя …Jun 18 2017skafeto.com

loading...