нормалното кръвно налягане

По принцип всички знем, че нормалното кръвно налягане има определени стойности. Това, което трябва да знаем е, че понякога дори и нашите показатели да са по-различни от възприетата норма, това може да е само моментно състояние, затова не бива да си правим изводи само от едно измерване, а трябва да проследим ситуацията за няколко дни, след което да се обърнем към лекар.

В идеалния случай всички трябва да имаме кръвно налягане под 120 на 80 (120/80), пишат от actualno.com. Това е идеалното кръвно налягане за хора, които желаят да имат добро здраве. На това ниво имаме много по-нисък риск от сърдечно заболяване или инсулт.

Ако кръвното ви налягане е оптимално, това е страхотна новина. Следвайки нашите съвети за здравословен начин на живот, вие ще можете да го запазите по този начин. Ако кръвното ви налягане е над 120 на 80 (120/80), ще трябва да го понижите. Повечето възрастни имат показания за кръвното налягане в диапазона от 120 на 80 (120/80) до 140 на 90 (140/90).

Ако кръвното ви налягане е в този диапазон, трябва да предприемете стъпки, за да го свалите или да го спрете да се покачва допълнително. Причината хората, които имат показания за кръвно налягане в този диапазон, трябва да го понижат, въпреки че това не е класифицирано като „високо“ кръвно налягане, е, че колкото по-високо е кръвното налягане, толкова по-голям е рискът от здравословни проблеми.

Например, някой с ниво на кръвно налягане от 135 на 85 (135/85) има два пъти по-голяма вероятност да получи инфаркт или инсулт, отколкото някой с показание от 115 на 75 (115/75). Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Мобилно приложение мери кръвно налягане по селфи (Видео)Изкуственият интелект, имплементиран в приложение, разчита 30-секундно клипче и предоставя анализ на…Aug 15 2019skafeto.comУчени със сензационно откритие за високото кръвно наляганеНово проучване показва връзка между дефицита на цинк в организма и високото кръвно налягане. Констат…Feb 17 2019skafeto.com

loading...