аспирин към прането

Прането е част от домакинските задължения на всеки от нас. Няма как да не перем дрехите си, ако искаме да бъдем в добър вид, да спазваме хигиеничния минимум и да бъдем здрави. Затова днес ви представяме един невероятен трик, който се състои в добавяне на аспирин към прането.

Може би едно от най-честите домакински задължения, което всеки от нас прави, е прането. Дали става на ръка или в пералнята няма значение. Едно е важното – дрехите ни да ухаят хубаво и да нямат петна. Но сега от jenata.blitz.bg споделят един чуден трик. А именно какво ще се случи с дрехите ви, ако към тях сложите няколко таблетки аспирин.

Гарантираме ви, че веднага щом опитате този метод на практика, никога повече няма да се притеснявате за петната по дрехите. И така – няма нищо по-лошо от това да изцапате любимата си дреха, а дори и след прането петното да остане. За щастие има начин, който не може да се сравни с никой друг. Лесен, достъпен и най-важното – ефективен. Какво трябва да се направи? Просто добавете няколко таблетки аспирин към прането!

Натрошете 5 таблетки от 500 mg аспирин. Добавете ги в купа с гореща вода и накиснете мръсните дрехи за една нощ. На сутринта вземете нещата и ги прехвърлете в пералнята. Добавете същия брой таблетки и пуснете редовния цикъл на пране. Резултатът ще ви изненада, защото няма да има петна.

Но как работи това?
Аспиринът съдържа салицилова киселина, която разгражда протеиновите молекули. Действа по същия начин като оцет, лимонов сок или лимонена киселина. Всъщност аспиринът действа по същия начин върху кръвта, разрежда я и по този начин предотвратява риска от образуване на кръвни съсиреци, които стават причина за инфаркти и инсулти. Доста проста, нали?Може ли икономичният режим на пране да застраши здравето ниПрането е една от постоянните домакински дейности. Няма човек, който да не пере, което често се прев…Oct 5 2019skafeto.comХитрини за чисто, уханно и бяло пранеДа имаме чисто, уханно и бяло пране е важно за всеки от нас. Не само, че става въпрос за нашите дрех…Sep 10 2019skafeto.com