сега.бг

България често е на дъното на всички класации за държави в ЕС. Винаги сме в края и точно поради тази причина останалите европейци някак си не ни приемат на сериозно, когато стане въпрос за някакви важни решения за бъдещето на обединена Европа. Вече 15 години сме членове на ЕС, но само на документи. Все още не сме успели да утвърдим названието на българин като синоним на европеец.

Позитиви на българщината във всички измерения Хубаво ли е да си българин? „Съсипахме я тая държава..“ се превърна в поздрав между българите по с…Sep 19 2019skafeto.com
Ако в живота си всеки един от нас спрямо останалите превърне „моето” в „нашето”, като че ли ще живеем в друго време. Ще променим хода не само на ежедневието си, а и на историята, която пишем в момента. Ще бъдем много, много повече хора откогато и да било. Ще живеем щастливо, защото няма да има „чуждо”, няма да има за какво да завиждаме и да вършим купища злини. Винаги съм се удивлявала на качеството на българина да не цени това, което притежава.

Е, не сме най-богатата от икономическа гледна точка страна в Европа, но все пак и ние сме дали нещичко на света.

Ще превъзмогнем ли някога опашката за място в обединена Европа?
podpricelom.com.ua

Можем да се гордеем със свeтовните си и олимпийски шампиони по почти всички дисциплини. Николай Бухалов – носител на два златни олимпийски медала на кану-каяк. Калоян Махлянов-Котоошу „Европейският дракон“ е българинът, който печели купата на Императора на пролетния турнир по сумо в Токио. Оттогава той се смята за полу човек-полу божество в Япония. Олимпийската ни шампионка по биатлон Екатерина Дафовска също се слави извън пределите на България. Мария Гроздева е нашата златна медалистка по спортна стрелба. Ами всички суперлативи, които чуваме за нашите златни момичета, които въпреки корупцията, която е всеизвестен факт в художествената гимнастика, са си спечелили името на грации, каквито са всъщност. Григор Димитров и Цвети Пиронкова превърнаха българския тенис в класа от световна величина. И всички помним най-голямото събитие от 1994 г. и как българските момчета ни накараха да викаме от радост с цялото си сърце. И така мога да изреждам златните ни медалисти до безкрай…

Ще превъзмогнем ли някога опашката за място в обединена Европа?

А прелестта на България… Има ли друга страна, надарена с толкова красота, както нашата родина?! Величествени са нейните планини,тучни са житните ѝ поля, бистри са нейните езера, зелени са нейните гори,нежни са нейните цветя, безкрайно синьо е Черното море.

Бай Ганьо си яздел магаренцето по булевард „Дондуков“Бай Ганьо си яздел магаренцето по булевард Дондуков. По пътя го срещнал един катаджия. Катаджията ре…Mar 22 2019skafeto.com

В собствената си история българите винаги сме доказвали, че можем да олицетворим думата „единство” изцяло. Първа нашата държава се покръсти, границите ѝ до три морета са стигали, куп царе са ни прославяли и за милост са ни молили, а сега България е изобразена (извинете ме за израза) като турска тоалетна.

Ще превъзмогнем ли някога опашката за място в обединена Европа?
caricatura.ru

Но защо не се гордеем с това, което имаме, а гледаме в чуждата паница? Ние българите сме членове на европейския съюз, но дали останалите ни считат за такива!?

Затова, според мен, нашето място в обединена Европа е на опашката. Там, където се усвояват основни умения и елементарно възпитание. Тоест боклукът да се изхвърля в кошчето за боклук, то за това е създадено, а не за да участва в движението по пътищата.

По същия начин мястото на фасовете е в пепелника. Хората трябва да се уважават и обгрижват, а не да се унижават и обиждат. Докато не стигнем до нормалното общуване, а именно да постъпваме с човека срещу нас бил той познат или човек, когото срещаме за първи път както бихме желали той да постъпи с нас.

Тоест да се научим да бъдем любезни и учтиви както нормалните човешки същества, живеещи в цивилизацията. Не трябва да се оплакваме непрекъснато, че държавата няма пари и места за работа, защото единствения начин да ги получим, е самите ние да се организираме. Да се откажем безвъзвратно да сме професори по всички въпроси и да дадем най-доброто от себе си, за да сме наистина професионалисти в една област. Така ще съсредоточим енергия, знания, умения и опит на място, което би ни направило полезни на себе си и на всички останали, ще се научим и да ценим чуждия авторитет.

Ще превъзмогнем ли някога опашката за място в обединена Европа?
3d illustration. Puzzle piece with Bulgaria flag.

Чак тогава бихме могли да потърсим своето истинско място в Европа и неминуемо бихме го намерили, защото ще бъдем част от него, защото ще бъдем достойни. Когато това се случи, ще последва живот като в приказка. И нека завещаем на нашите деца, не хубав край, а добро начало, приказно бъдеще и прекрасни мечти. За съжаление това е дълъг път за един човек, но за един народ е само стъпка – мъничка стъпчица, която историците наричат „Революция”. Пътят към нашето българско място в обединена Европа няма да е лесен, но заедно бихме могли да го извървим!

Заражда се рискована идея, опасна и за Балканите, и за цяла ЕвропаКосово се обявява категорично против идеята на Сърбия за „балкански Шенген“. Бившият главен преговар…Oct 1 2019skafeto.com


loading...