пилешки хапки

Едва ли има човек, който да не си е поръчвал в заведение пилешки хапки. Независимо за какво заведение става въпрос – дали в някой ресторант или пък във верига за бързо хранене, навсякъде пилешките хапки са предпочитани от гладните клиенти. И има защо – вкусни са, стават бързо, докато ги хапваш обикновено може да заръчаш още една порция, която да пристигне точно навреме. А и изглеждат толкова хрупкави, вкусни и апетитни. Със сигурност обаче един от въпросите, които не си задаваме е: От какво всъщност са направени пилешките хапки?

Всъщност как от какво – от пиле, естествено. Е – почти познахте. Всъщност пилешките хапки, които изглеждат по-здравословната алтернатива от един хамбургер, в действителност са направени от розова паста, която прилича на замразен йогурт от ягода или дъвка.

Въпросната розова паста е получена от смилането и механично разделяне на цели пилета.Експертите съветват: Използвайте тези 4 прости хитрини, за да сте сигурни в качеството на храната, която купуватеВинаги трябва да бъдем сигурни в качеството на хранителните продукти, които купуваме. Защото от него…Jan 22 2018skafeto.com
Джейми Оливър и какво наистина има в пилешките хапки?

Това обаче съвсем не е всичко. В резултат на процеса по получаването на розовата маса тя буквално „бъка“ от бактерии. Какво следва, за да се премахнат? Стерилизират я с амонячна баня, обикновена и отвратителна процедура. Ако всичко свършваше тук, бихме били задушавани от миризмата на амоняк всеки път, когато приготвяме пилешките хапки. За да се скрият вкусът и мирисът на химическия дезинфектант, пилешките хапки се покриват с изкуствени оцветители и овкусители.

Тревогата бе бита от известния готвач Джейми Оливър. Именно той е „виновникът” за повишаване на осведомеността относно процеса за приготвяне на пилешките хапки. По-късно „Хъфингтън Пост“ публикува статията „Какво наистина има в пилешките хапки?“, в която се твърди, че освен месото, единственото нещо, което би трябвало да съдържат пилешките хапки, в тях има още черва, натрошени кости, мазнина, вени, нерви, хрущяли, както и около 30 различни химически добавки. Те съдържат по-малко от 50% пилешко, а останалото е пълнеж.

Така че се замислете следващия път, когато си поръчвате пилешки хапки. Колкото и вкусно да изглеждат.Д-р Мермерски съветва: Как да се пречистим след празничните масиКоледа и Нова година са хубави празници, в които за съжаление има хора, които прекаляват с храната и…Jan 19 2018skafeto.com


loading...