притча огледалото

От всички предмети едва ли има по-тайнствен от огледалото. Огледала са правени още в древен Шумер, Индия и Египет. Първоначално те се правели от обсидиан, бронз и сребро, пише Съновник.бг.

Първите стъклени огледала били изработени през дванадесети век от венецианските майстори на остров Мурано. Веднъж майсторите стъклари от Мурано разляли лист олово и го поляли с живак.

Оловото се разтворило в живака и се получила амалгама. Върху нея сложили стъкло и сребристата ципа на амалгамата с дебелина на хартия за цигари плътно прилепнала към него.

Тайната си венецианците пазели като зеницата на окото си над двеста години и затова огледалата им се продавали на баснословни цени.

На Изток хората слагали огледало пред входа на дома си, ако наблизо минавал път – така те мислели, че отразяват лошите енергии и те не влизат в дома им.

В древна Испания върху дрехите на децата се зашивали много различни по големина огледалца, за да не хване детето уроки.

Има средновековна история за богат търговец, който, след като разбрал за изневярата на съпругата си, убил себе си и нея пред огромно огледало. След време тази къща била купена от друг търговец и жена му срещнала смъртта си пред това огледало. Векове наред огледалото взимало своите жертви.

Огледалото е много интересен предмет. Опитайте се да използвате дистанционното за телевизора си, като го насочите към огледало. Програмите ще се превключват, както обикновено.

След като огледалото може да отразява невидими за окото лъчи, то може да отразява и по-фини енергии, например чувства и емоции. Затова не се препоръчва гадаенето с помощта на огледало.

Смята се, че огледалата с амалгама от сребро попиват не само положителните, но и отрицателните енергии. И тази енергия може да се отрази върху човека, който се оглежда в него.

Виж още:Интересни факти за Джокондата

Няколко неща, които не знаем за ПарижВъпреки че Париж е един от най-посещаваните от туристи град в света, съществуват много факти за него…Feb 16 2021skafeto.com

Научните открития, които се оказват грешниПонякога научните открития са прекалено хубави, за да са истина. Случва се някое от тях да получи ши…Feb 22 2021skafeto.com

Прочутата „Джоконда” на Леонардо да Винчи, известна и като „ц”, се смята за един от най-загадъчните …Feb 25 2021skafeto.com

loading...