Pexels

Чудите ли се защо има нискотарифни самолетни компании и такива, които предлагат наистина скъпи полети. Е, представете си, че следващата дестинация, която сте си набелязали не е сред най-популярните, а нещо доста по-далечно и екзотично, например Гренландия. Ами да, освен че Гренландия е доста отдалечена точка, се оказва, че там и самото летище е доста особено. Там не може всеки пилот да приземи самолета, а само такъв, който е висококвалифициран. Въздушният транспорт се смята за един от най-безопасните. Но не и ако полетът ви е до някое от летищата в нашия списък. Точно такива са и всички летища в тази класация. Изключително опасни заради различни фактори. На тях не може да кацне всеки, а само предварително селектирани и обучени пилоти. Представяме ви класация на 10-те най-опасни летища в света.

10Kai Tak Airport

Pinterest

📍 Хонконг, Китай

С високите планински масиви, които са в района и силните странични ветрове, това го прави едно от най-опасните летища в света. С голям брой небостъргачи в северната част на летището и пистата в непосредствена близост до пристанището Виктория, кацанията бяха техническо предизвикателство за пилотите от световна величина. Наречено като „майката на всички страшни летища“, през 1998 г. то е закрито поради откриването на международното летище в Хонконг в Чек Лап Кок.

Назад

10 места в света, които са изрично забранени за външни посетителиВърнете се назад в детството си и си спомнете онези заключени чекмеджета на мама и татко, към които …Aug 25 2019skafeto.com