организация

Умният човек изживява своя живот, правейки от хаоса порядък!

Хората, които са по-организирани всъщност не са се родили такива. Те са положили усилия, за да изградят у себе си точните навици, които им помагат да бъдат по-организирани, по-ефективни и по-успешни. Това, което наричаме организация, изисква време и воля, но веднъж след като влезем в ритъм и придобием навика, всичко става като детска игра. За да бъдете наистина организирани трябва да започнете с изграждането на малки ежедневни навици. Да започнете да организирате нещата си и времето си, така че да сте сигурни, че ангажиментите и задачите ви ще бъдат осъществени навреме. Когато сте по-организирани всъщност вие редуцирате стреса и тревожността в ежедневието си и започвате да се чувствате по-спокойни и сигурни в себе си и в дневната си програма.

7 причини да преместим ежедневната си тренировка сутринтаОкончателното събуждане в ранните утринни часове обикновено съдържа няколко ритуала, които по-голяма…Jul 12 2019skafeto.com

Ето няколко начина, с които ще успеем да постигнем добра организация на ежедневните си задачи

Глупавият помни, умният записва!

Ключът към успеха е добра организация
freepik

Може би се надяваме, че ще запомним всичко, което трябва да направим през следващите дни. Но запаметяването няма да ви помогне да бъдете по-органзирани. Вие може да помните, но да започнете да отлагате определени неща. Затова започнете да си записвате какво трябва да свършите във всеки един ден от седмицата. Не си налагайте много задачи в самото начало. Започнете с 1-2 неща, които задължително трябва да свършите в съответния ден. Понякога ще се чувствате уморени, гладни или изтощени и ще ви се иска да се приберете и да се стоварите директно в леглото. Знайте, че да бъдеш организиран означава да впрегнеш цялата си воля, за да свършиш задачите си в срок. Без значение дали ти е комфортно или не.Защо писането на ръка е полезно?Чували ли сте, че има изкуство, което се занимава специално с краснописа и се нарича калиграфия. Пре…Jul 11 2019skafeto.com

График + таблица = успех

Ключът към успеха е добра организация

Организираните хора не пилеят времето си. Те знаят, че когато държат нещата си в ред всъщност стават много по-продуктивни. Също така те си правят график за всеки ден и седмица, но най-важната част тук е, че всяко нещо трябва да има краен срок и малко по-мащабна цел. Всяка задача без краен срок е просто пожелание. Затова се придържайте към графика и направената организация си и не си позволявайте да се бавите, защото така бавите само собственото си развитие.

Времето е пари

Ключът към успеха е добра организация

Колкото по-дълго чакате, за да свършите нещо, толкова по-трудно ще ви бъде реално да го свършите. Ако искате животът ви да бъде по-малко стресиращ и изискващ, организирайте се колкото може по-скоро! Положете усилие да свършите задачите си колкото се може по-скоро, за да си спестите стреса да бъдете затрупани с работа, например в края на седмицата.

Поставете всичко на мястото му

Ключът към успеха е добра организация
OhMeOhMy Blog

Да бъдеш организиран означава да поставяш всичко на конкретно място. Така ще спестиш време да намериш нещата, които ти трябват. Например, можете да започнете като реорганизирате едно място в дома си. Можете да разпределите определени неща в кутии и да залепите стикери, за да знаете кое какво е. Имайте предвид, че нещата, които често използвате трябва да позтавите на по-видими и лесно достъпни места. Цялата работа с организацията цели най-вече да спестим време, стрес и да сме наясно какво се случва.

Поставете си мащабна цел

Напишете си и каква е вашата по-мащабна цел. Какво искате да постигнете, което ще ви накара да се чувствате по-щастливи и уравновесени. Мащабната цел всъщност е нещото, което всеки път когато се появи желание да не изпълните една или друга задача, ще ви мотивира да следвате вашата организация. Защото всяка малка крачка ще ви отведе по-близо до желаната цел!

Как да отговорим на „Кажи ми нещо повече за себе си“ в интервю за работаЕдин от въпросите, който най-много плаши кандидатите за определена позиция на интервю за работа, е: …Jun 9 2019skafeto.com


loading...